Studenten van de Italiaanse Universiteit van Udine maakten een veganistisch ei. De ei-vervanger heeft de vorm van een hardgekookt kippenei en bestaat volledig uit plantaardige ingrediënten: meel uit verschillende soorten peulvruchten, plantaardige oliën, geleermiddel en zout. De 4 levensmiddelentechnologen wisten tijdens de ontwikkeling door uitvoerig testen de consistentie en smaak te optimaliseren. Het ei is glutenvrij en bevat geen cholesterol, waardoor het ook geschikt is voor mensen met coeliakie of een verhoogd cholesterolgehalte. De universiteit zoekt nu geïnteresseerde bedrijven voor het inmiddels gepatenteerde productieproces, schrijft FoodNavigator.
FoodNavigator - Vegan hard-boiled egg developed by Udine students
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
We zien vanzelf in hoeverre de universiteit een bedrijf vindt dat die eieren gaat maken.
Zo'n bedrijf zal dit alleen doen als uit onderzoek blijkt dat er genoeg mensen zitten te wachten op dit product, want die willen daar natuurlijk op verdienen.
Dan niet, maar als je gewoon groente, eventueel aardappels(ik eet die vrijwel niet) en dan iets erbij wil wat op vlees lijkt, ipv een schep losse bonen, dan ga je wat in elkaar knutselen. Rijst eet ik ook vrijwel niet. Als ik iets met bonen maak is het iets van chili of een stoofpotje waar bonen zo in zitten of zelfs in de soep ipv vlees, vooral in tomatensoep zijn bonen zo lekker.
Ik val met dit artikel gewoon meer over het idee dat 'we voor de veganisten iets maken wat eruit ziet als een ei' terwijl die veganisten nou juist van al die dierlijke producten af willen en er echt niet op zitten te wachten op iets met plantaardig wat op een ei lijkt.........
Ik eet nauwelijks vis en vlees, maar waarom iets in elkaar knutselen?
Als je, bijvoorbeeld, linzen met rijst, groenten en kruiden vermengt hoef je daar toch geen schijf of bal van te maken?
Teveel werk niet Sytske, maar vooral een vies kleffig werkje. DE reden waarom ik dat eigenlijk ook niet zelf doe, wel een keer gedaan, maar was zo'n geknudder, voor die ene keer in de 2 weken dat we eens iets veganistich eten ipv vlees, dan maar kopen. Maar in principe, als ik het vaker zou eten zou ik er wel voor gaan staan, dan maak ik er gewoon meer in 1 keer, alles bakken en dan invriezen, hoef je later alleen maar ff in de oven of pan heet te maken. Maar het geknoei weerhoud mij ervan om het die ene keer in de 2 weken te doen.
Ik doelde er vooral ook op dat het allemaal zo ergens op moet lijken, een veganistisch ei, alsof je een echte zit te eten, nou en? Waarom zo duur (uitvinden en maken) als je ook een groenteburger kan nemen met dezelfde ingrediënten? Zouden die veganisten daar nou echt over vallen dat ze graag eens wat groente in de vorm van een ei willen eten? Volgens mij zijn dit alleen maar uitvindsels om de elite iets aparts voor teveel geld te laten kopen.
#1 Astrid,
Dat is toch veel te veel werk?
Bonen, bloem, kruiden en olie kopen en dan zelf iets in elkaar knutselen?