Mee als gevolg van de opnieuw ingaande lockdown, werden in Nederland de blokkades van de distributiecentra van supermarkten voor de Kerst opgeheven. In Duitsland ziin nog altijd felle acties gaande. Boeren zetten dinsdagavond met honderden tractoren hun protest tegen Aldi-Nord voort. Het bedrijf wil de boterprijzen verlagen.

De acties vinden plaats in Nedersaksen. "De boeren blijven tot Aldi in beweging komt en constructieve suggesties doet," zeiden de boeren van protestbeweging 'Land schafft Verbindung" gisterochtend.

De verlaging van de boterprijzen bij Aldi-Nord doet boeren vrezen voor hun bestaan. Volgens Aldi-Nord is het gebruikelijk dat de prijzen door de grote vraag in de kersttijd stijgen om aan het begin van het jaar weer te dalen. De boeren zijn bang dat Aldi de prijzen te veel wil laten dalen. Volgens de blokkerende boeren wil Aldi Nord de prijs van boter per kilo met zo'n 60 cent verlagen en is een verlaging van 10 tot 20 cent gebruikelijk aan het eind van het jaar. De discounters Aldi en Lidl zijn in Duitsland met elkaar in een slag verwikkeld wie de beste kwaliteit tegen de laagste prijzen kan leveren.

De protesten zijn een voortzetting van de strijd van de boeren die begon met een blokkade van een distributiecentrum van Lidl.
Spiegel - Bauernproteste gegen Butterpreise: Hunderte Traktoren blockieren Aldi-Lager - DER SPIEGEL - Wirtschaft
  • Deel
Druk af