De Partij voor de Dieren (PvdD) was van plan morgen, woensdag 19 december, op een megascherm op het Plein in Den Haag de Australische documentaire Dominion te vertonen. De film gaat over de manier waarop mensen dieren houden. Het evenement moet uitwijken naar een andere locatie, meldt de PvdD op Facebook.

Volgens de gemeente Den Haag is de film 'te schokkend' om op een megascherm van 7x4 meter te vertonen. "Het winkelend publiek, gezinnen met kinderen en toeristen moeten ook de kans hebben zich aan het getoonde te onttrekken", aldus een woordvoerder. Aangezien dat met een megascherm lastig is, stelde de gemeente de optie van een kleiner formaat voor.

Dat is bij de PvdD in verkeerde aarde gevallen. "De gemeente suggereerde dat we het op laptops zouden afspelen," zegt Esther Ouwehand van de PvdD verontwaardigd. "De realiteit van de veehouderij is kennelijk zo erg, dat we dat niet mogen zien. Over een Disneyfilm hadden ze niet moeilijk gedaan."

De filmvertoning zal nu plaatsvinden in het Auditorium van de Haagse campus, Gebouw Wijnhaven, meldt de PvdD op Facebook. De trailer van Dominion is hieronder te zien:
AD - Den Haag wil ?te schokkende? bio-industriefilm niet op megascherm
Reageer
  • Deel
Druk af