Op het eerste gezicht lijkt het tegenstrijdig. Paleo is toch juist veel vlees, terwijl veganisten ieder dierlijk product mijden? Volgens de 'uitvinder' van het 'Pegan' dieet is het niet meer dan logisch. Dr. Mark Hyman, van de Cleveland Clinic Center for Functional Medicine zegt op ABCNews: "Het is gewoon een zinvol dieet".

Pegan-aanhangers eten een beetje vlees, glutenvrije volkoren granen en vooral veel groenten en fruit
Glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij
Het 'Pegan dieet' is een combinatie tussen de twee populaire diëten. Paleo-eters genieten van vlees, noten, vis en groenten. Zij vermijden graanproducten en bewerkte levensmiddelen. Veganisten eten fruit en granen, maar geen dierlijke producten. Hyman combineert de beste elementen van beide diëten tot een gebalanceerd en gezond dieet, claimt hij. Pegan-aanhangers eten een beetje vlees, glutenvrije volkoren granen en vooral veel groenten en fruit. "Je mijdt zuivel. Je mijdt gluten. Je eet veel minder suiker. Je eet helemaal geen bewerkte, geraffineerde voedingsmiddelen meer. Pegan is een goede manier van eten die gezondheid oplevert", aldus Hyman.

Tot de geclaimde gezondheidsvoordelen horen gewichtsverlies, een lager cholesterolgehalte en het terugdraaien van beginnende diabetes. Wie zich zorgen maakt over een tekort aan calcium vanwege de zuivel die pegan in de ban doet, kan altijd een supplement nemen - of notenmelk natuurlijk.

Aanhangers en fans bestoken de sociale media inmiddels met foto's van hun gerechten met eieren, avocado's, geroosterde groenten, kip, mango en... boerenkool. Boerenkool is immers al jaren hip in de Engelstalige wereld en heet daar kale.

Fotocredits: '#Green', Yellow Green Farmers Market
Dit artikel afdrukken