13
Fotocredits: 'Tabaksplanten', Mylene2401, via Pixabay

Flash GezondheidVervang tabaksproductie door voedselproductie

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is uiteraard niet enthousiast over het gebruik van tabak. Er sterven immers nog altijd mensen aan tabaksgerelateerde ziektes. Maar er is nog een reden om de teelt van tabak te reduceren, schrijft de WHO in een nieuw rapport.

Tabak groeit wereldwijd op ongeveer 2,5 miljoen hectare vruchtbaar land. De helft van de productie vindt plaats in China. Kleinere grote producenten zijn India, Brazilië en de VS die gezamenlijk goed zijn voor drie kwart miljoen hectare. Op de totale akkerbouwoppervlakte van de wereld dat voor menselijke voedsel wordt gebruikt (11 miljoen vierkante kilometer, omgerekend 1.100 miljoen hectare) gaat het slechts om een fractie.

Die oppervlakte zou niettemin beter benut zijn als areaal voor de productie van voedsel. Dus stop tabaksteelt, zei de WHO deze week naar aanleiding van Werelddag zonder Tabak.

Tabaksboeren lijden onder de nicotine die ze door het werken met tabak via hun huid absorberen en door pesticiden, aldus de WHO. Het is voor de boeren vaak lastig om iets anders te gaan verbouwen omdat ze in een vicieuze cirkel van schuld zitten door bindende contracten met de tabaksindustrie.

Om tabaksboeren toch te helpen de stap te maken naar gezondere gewassen (voor henzelf en de consument) is het volgens de WHO nodig dat ze met die gewassen meer kunnen verdienen dan met tabak. Eén van de eerste stappen volgens de WHO is het staken van overheidssubsidies voor de tabaksteelt.

VILT - WHO vraagt om tabaksproductie te vervangen door voedsel, 3 jun 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #1
  • 5 jun '23
  • 13:40

Een laf PR stuntje van een door-en-door corrupte wolf in schaapskleren organisatie.

Van Big Tobacco tot de nucleaire industrie en de farmaceutische industrie, die industrie heeft in het verleden de mondiale agenda van de WHO gedicteerd en doet dat ook nu nog, waarbij winst en macht voorrang hebben op de volksgezondheid.

Dan ook maar het wereld areaal aan suikerbieten en het 4x (!) grotere areaal suikerriet omploegen en vervangen door broccoli, boekweit, kiwi’s en kikkererwten.

Zowel Big Tobacco, Big Sugar, Big Pharma en Bill Gates zullen dit nooit laten gebeuren.

Bill Gates draagt via meerdere wegen bij aan de WHO, waaronder de Bill & Melinda Gates Foundation, evenals GAVI, dat is opgericht door de Gates Foundation in samenwerking met de WHO, de Wereldbank en verschillende vaccinfabrikanten.

Bovendien ‘doneert’ Gates ook naar de WHO via SAGE (Strategic Advisory Group of Experts), UNICEF en Rotary International, wat zijn totale bijdragen op meer dan 1 miljard dollar brengt. Fiscaal aftrekbaar ook nog. Het geeft ‘weldoener’ Gates zowel invloed als controle over het wereld gezondheidsbeleid, dat hij op deze wijze grotendeels stuurt om de winstbelangen van zijn farmaceutische partners te dienen.

Alleen al de omvang van de financiële bijdragen van zijn stichting heeft Bill Gates tot een onofficiële – zij het ongekozen – leider van de WHO gemaakt.

Weten we dit nog?

Tijdens de H1N1-pandemie van 2009 (Mexicaanse griep) werden vóór het begin van de H1N1-pandemie geheime afspraken gemaakt tussen Duitsland, Groot-Brittannië, Italië en Frankrijk met de farmaceutische industrie. Daarin stond dat zij H1N1-griepvaccinaties zouden kopen — maar alleen als er door de WHO een pandemie niveau werd afgekondigd.

Niemand binnen de WHO burelen maakte zich serieus zorgen over dit virus. Dat de media de gevaren desondanks buitenproportioneel overdreven was alleen maar goed. In de maand die voorafging aan de H1N1-pandemie van 2009 veranderde de WHO haar officiële definitie van pandemie: de criteria voor ERNST en HOGE MORTALITEIT werden geschrapt en de definitie van een pandemie werd vervangen door ‘een wereldwijde epidemie van een ziekte’.

Door deze wijziging in de definitie kon de WHO de Mexicaanse griep tot pandemie uitroepen nadat wereldwijd slechts 144 mensen (!) aan de infectie waren overleden. In 2010 beschuldigde
Dr. Wolfgang Wodarg, toenmalig hoofd gezondheid van de Raad van Europa, farmaceutische bedrijven ervan de pandemieverklaring van de WHO te hebben beïnvloed en noemde hij de Mexicaanse griep een ‘valse pandemie’ die was aangestuurd door Big Pharma, die munt sloeg uit de gezondheidsangst.

Terwijl regeringen eindigden met voorraden vaccins die ze nooit zouden gebruiken, kregen velen die het H1N1-vaccin tegen de Mexicaanse griep kregen bijwerkingen zoals het Guillian-Barre-syndroom, narcolepsie, kataplexie en andere vormen van hersenbeschadiging.

Volgens Wodarg was de Mexicaanse grieppandemie ‘een van de grootste medicijnschandalen van de eeuw.’ In het onderzoek naar de vervalsing van een pandemie door de WHO en Big Pharma, stelde een onderzoek het volgende:

‘... om hun gepatenteerde geneesmiddelen en vaccins tegen griep te promoten, beïnvloedden farmaceutische bedrijven wetenschappers en officiële instanties die verantwoordelijk zijn voor de normen van de volksgezondheid om regeringen wereldwijd te alarmeren en hen krappe gezondheidsmiddelen te laten verkwisten voor inefficiënte vaccinstrategieën, en miljoenen gezonde mensen nodeloos bloot te stellen aan het risico van een onbekende hoeveelheid bijwerkingen van onvoldoende geteste vaccins.’

Waarbij hebben wij zoiets alweer, maar dan in nog ergere mate, 10 jaar later gezien?

Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #2
  • 5 jun '23
  • 19:24

Theo, je houdt van complotten en bakt ze weer bruin.

Waarom zou Gates, die zijn kinderen niet zijn fortuin laat erven omdat hij dat niet ok vindt, het kwade met de wereld voor hebben?

james pott
james pott land- en tuinbouw
  • #3
  • 5 jun '23
  • 19:44

Ik heb het bange vermoeden dat Dick de weg een beetje kwijt is.
Gates niet een enorm kwade geest??
En dat na de miljoenen doden die hij al op zijn geweten heeft?
Je bakt het soms wel erg bruin.

Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #4
  • 5 jun '23
  • 21:37

James toch!

Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #5
  • 5 jun '23
  • 22:28

Suf maar lekker verder Dick.
See no evil, hear no evil, welterusten.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.