16
Fotocredits: 'Intensive Care', wikipédia

FlashCovid gaat los in China

China hield tot voor kort vast aan strenge lockdowns om Covid uit te bannen. Maar het volk heeft er genoeg van. Reden voor president Xi Jinping om het beleid te versoepelen. Dat gebeurt op een abrupte manier, terwijl de Westerse wereld een gecontroleerde besmettingspolitiek volgde.

De Chinese Covid-Wende levert een uniek medisch experiment op dat door geen enkele ethische commissie zou worden goedgekeurd. Het virus wordt op de bevolking losgelaten, terwijl er onvoldoende medicijnen en vaccinatie-mogelijkheden zijn. De ziekenhuizen en crematoria vulden zich direct en zijn inmiddels overvol. Duidelijk wordt dat Covid toch echt geen 'griepje' is en dat het grootste land ter wereld in hoog tempo met vrije besmettingen en vele zieken en doden moet leren omgaan.

Twitter - Eric Feigl-Ding on Twitter, 20 dec 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #1
  • 20 dec '22
  • 12:38

Wat is een gecontroleerde besmettingspolitiek? Soort van intelligente lockdowns?

Otto Rood
Otto Rood geïnteresseerde leek
  • #2
  • 20 dec '22
  • 15:47

Die mensen zijn ook niets meer gewend. Wat kennissen van mij mochten na bijna 4 maand opgesloten te zijn in huis opeens weer overal komen. In al die tijd alleen mensen in marsoutfits gezien met teststaafjes of boodschappenpakketten. Oh ja, 1x mochten ze een uurtje of 2 naar buiten, naar de markt gerend om eten in te slaan, en meteen covid opgelopen ;) Voor hen idd niet meer dan een verkoudheid of lichte griep. Maar voor velen heeft het immuunsysteem vele maanden lang niks meer gezien dan wat er in huis rondhing.

Dat er een golf zou komen, is niet zo verbazingwekkend. Alle mensen die al op omvallen stonden en zonder lockdowns verspreid omgevallen zouden zijn door het 1 of ander, vallen nu in 1x om. 2,5 jaar angst doet gezondheid en je immuunsysteem geen goed. China heeft ook een groot aantal ongezonde mensen, er is relatief veel overgewicht wat uit onderzoek als (groot) risicofactor is bevonden, dus dat hakt er in. Ook merkbaar bij die kennissen van mij: voor de gezonde was het een paar dagen verkoudheid, voor degene met wat overgewicht was het een griepje van iets meer dan een week en nog een week nasleep met hoesten.

Tis wel weer typisch China, van het ene uiterste naar het andere. In het boek China na Mao staat het ook vol met dat soort dingen. De mensen daar wisten decennialang nooit goed waar ze aan toe waren, politieke keuzes werden om de zoveel jaar compleet omgegooid. Periodes met meer vrijheid en economische groei werden in de vorige eeuw vrij snel opgevolgd door periodes van strikt beleid waarbij mensen weer honger gingen lijden en protesteren, waarna er weer meer vrijheid kwam wat door de top dan al snel weer als 'teveel vrijheid' werd gezien en maatregelen volgden weer snel. Het is wel wat beter geworden geloof ik (ik heb het boek nog niet uit) maar de grilligheid blijft zo te zien bestaan.

Misschien kunnen ze er nu gebruik van maken: zie je wel, we deden ons best voor jullie maar jullie wilden niet luisteren, dat krijg je ervan. En dan de duimschroeven weer aandraaien. Of ze ontkennen alles. Of het is even een vervelende golf en daarna zijn ze er vanaf. Ze zijn grillig maar niet dom verder.

james pott
james pott land- en tuinbouw
  • #3
  • 20 dec '22
  • 21:46

Ik meen me te kunnen herinneren dat er van af het begin (2021) een enorme vaccinatie campagne was gestart en dat aan het eind van het jaar een groot gedeelte van de bevolking gevaccineerd was. Dus velen van deze nieuwe patienten zijn hoogst waarschijnlijk gevaccineerd en hebben een lagere immuniteit, iets wat door vele wetenschappers al verkondigd is. Interessant om te zien hoe dit afloopt. Voorlopig toch maar blij niet gevaxt te zijn.

Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #4
  • 20 dec '22
  • 22:17

James, waarom liggen wij niet massaal in het ziekenhuis en die arme Chinezen nu wel?

En (klik op de complete draad van Eric Ding): waarom zien we hier niet van die enorme files voor het crematorium?

Natuurlijk: het ligt aan alle oudere immuniteiten die niet onderhouden zijn. Toch?

Otto Rood
Otto Rood geïnteresseerde leek
  • #5
  • 20 dec '22
  • 23:58

Dick #4 De onverwachte drukte bij crematoria hier is in ieder geval gespreid over maanden. Duurt nog steeds voort, lees ik. Wellicht binnenkort eindelijk officieel onderzoek mogelijk naar de oorzaken, als de laatste alinea klopt.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.