Nou, ik vind die dingen zo al niet lekker, voor mij hoeft het niet met meer tierelantijnen erop.
Je kon er op wachten: na de 'haute friture' (friet van Sergio Herman) en de 'haute dog' (hot dogs (Würst) van Jeroen Meus) gaat nu de frikandel op sjiek. De 'sjiekandel' maakt zijn opwachting in de vorm van een frikandel, de doodgewone vleesstaaf die je opensnijdt om hem met speciale toppings te versieren. Je kunt het zo gek niet bedenken, van kerstomaatjes, kaviaar, truffel en langoustines tot zelfs bladgoud. Maar of dat ook echt lekker is?
Het is nog even wachten op de eerste sterrenchef die de sjiekandel op de kaart zet.
Nou, ik vind die dingen zo al niet lekker, voor mij hoeft het niet met meer tierelantijnen erop.
Frikandellen leken me als kind al niet lekker, dus mij maakt het niet uit wat ze daar nu weer mee gaan doen.
Sinds m'n 15de (nu 67) nooit meer gegeten nadat ik een bedorven exemplaar in café Stoppels had genuttigd. De verdachte smaak (en nachtelijke gevolgen) staan in m'n geheugen gegrift en heeft de bewoners in mijn studentenflat 6 jaar later behoedt voor een voedselvergiftiging door kant-en-klare gehaktballen van de Spar.
Ik heb het bericht doorgeplaatst op een speciale Frikandellen pagina op Facebook. Enkele reacties tot nu toe;
"Aan iedereen die de frikandel een warm hart toedraagt: Gecondoleerd en sterkte met dit verlies"
"Ik ben groot liefhebber van de bekende frikandellenplank, maar dit is heiligschennis"
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.