21
Fotocredits: Johan Remkes, Sebastiaan ter Burg

FlashBoeren schuiven toch aan tafel

Vanmorgen zeiden ze nog niet te gaan. Vanmiddag besloten ze wel te gaan. Agractie en FDF, de bepalende organisaties van het boerenverzet tegen het stikstofbeleid van Den Haag, lieten vanmiddag weten dat ze toch met nationale gespreksleider stikstof Johan Remkes willen praten. Dat doen ze omdat die liet weten dat wel kan worden gesproken op basis van de agenda die de boeren wilden.
''Op deze manier is aan onze voorwaarden voldaan om een constructief gesprek te kunnen voeren dat hopelijk tot resultaat en een begin van herstel van vertrouwen zal leiden", laat Agractie weten.

De oude boerenorganisatie LTO wil niet langer namens de echte actieboeren spreken. Dat hoeft ook niet, want die hebben zich inmiddels zelf een plek aan tafel verworven.
Naar verluid zullen naast Remkes ook premier Rutte, landbouwminister Staghouwer, stikstofminister Van der Wal en infrastructuurminister Harbers aanschuiven. Volgens de FDF zullen bijna alle boerenorganisaties aan tafel komen.

AD - Boerenorganisaties gaan toch om tafel met Remkes: ?Het is een begin?, 30 aug 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
René de jong
René de jong Melkveehouderij & Makelaardij
  • #1
  • 30 aug '22
  • 21:20

Woensdag 31 augustus 2022

Wordt dit de dag dat alle onzin besproken gaat worden alle waanzin die @[Nico Gerrits](member:13418) hier al jaren tot in de puntjes feitelijk beschrijft van tafel gaat ??

Of blijven ze bij de onzin die 36 stikstof wappies blijven volharden; stenen vallen omhoog volgens deze 'deskundigen' want daarover hebben we 'consensus'.....

Han Olff twittert zich een ongeluk; wie bestuurt dit land vraagt hij zich af, nu tot op heden waren dit enkele ambtenaren op LNV ondersteund door een rits stikstof wappies waaronder Han Olff zelf.



Ik geloof er niks van ik vermoed dat ze deze onzin nog wel even in de lucht willen houden.


@[Nico Gerrits](member:13418) al antwoord van één van de 'çonsensus' professoren ? ? want ik neem aan dat ze de antwoorden zo uit hun mouw schudden.....
Een achterliggende berekening dat stenen wél omhoog vallen bijvoorbeeld.

Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #2
  • 30 aug '22
  • 21:37

FDF kondigt bij monde van Jos Ubels al meteen bedenkingen aan.

En dat is nu natuurlijk ook meteen het probleem van Remkes: hij wil met boeren praten, maar wie vertegenwoordigt 'de boeren'? Het antwoord is duidelijk: verschillende groepen. En dat betekent weer: niemand.

Nico Gerrits
Nico Gerrits Natura2000
  • #3
  • 30 aug '22
  • 22:45

Ik heb professor Olff een mail gestuurd met het verzoek om 2 vragen te beantwoorden. 1: is de kwaliteit van de habitattypen zo slecht als wordt beweerd wnt dat blijkt niet uit de meest recente SDF gegevens. 2: is er een relatie tussen de werkelijke depositie en de SVI, gekoppeld aan sub2: is er bewijs voor accumulatie van stikstof in de bodem.

De professor heeft geen contact opgenomen, maar Sander Turnhout verzocht te reageren. Een hele aardige mail van hem ontvangen, maar helaas, hij kan de vragen die de grondslag van het N-beleid zouden moeten ondersteunen niet beantwoorden. Ook hij weet het niet, net als vermoedelijk de andere 35 ondertekenaars van de brief.

Wat moet ik nu? 36 "deskundigen" ondersteunen blindelings het overheidsbeleid, zonder dat ze de grondslag daarvan kennen - want die kent niemand die ik er tot nu toe, direct of indirect met artikelen, over heb aangesproken.

Ben morgen off-line, en misschien de rest van het jaar ook wel.
Of wie weet, misschien krijg ik morgen wel weer een oprisping als ik mijn Hop weer hoor oepoepen.

Piet Hoogland
Piet Hoogland land- en tuinbouw
  • #4
  • 30 aug '22
  • 22:49

Wanneer "niemand" de boeren vertegenwoordigt. Wat voor zin heeft het dan dat Remkes met "boeren" gaat overleggen.? Of anders, gaat Remkes nu met boeren overleggen of gaan boeren met Remkes overleggen, met beide het psychologische effect. Locatie speelt ook mee. Gaan boeren bij Remkes aan tafel of gaat Remkes bij boeren aan tafel. Een uitwedstrijd of een thuiswedstrijd spelen.

René de jong
René de jong Melkveehouderij & Makelaardij
  • #5
  • 31 aug '22
  • 8:40

#3 "Wat moet ik nu?" tja wat kun je tegen zo'n stroom waanzin doen.

Helemaal niks, gewoon wachten tot de puinhoop nog groter wordt en de eerste onteigening opgestart wordt en dit kan nog wel eens heeeeeeeeeeeeeel lang duren en met 0,0 kans.

Verder zullen deze 36 stikstof wappies nog diverse 'consensus' artikelen schrijven zonder ook maar enige vorm van onderbouwing, hoeft ook niet je kunt ook gewoon rapporten maken met BEREKENDE schade, gewoon omdat Aerius/OPS het verzint.

NH3 Soortelijke massa ρ (kg / m³) 0,765
Lucht Soortelijke massa ρ (kg / m³) 1,29

Hotem totem COTAG paal NH3 daal
Hotem totem OPS bevestig hotem totem COTAG paal

Controle in de natuur; zie hotem totem COTAG en OPS spreuk

Dat stenen omhoog vallen is WEL bewezen, daarom is dit huis ook op de kop gebouwd.

De reden voor deze bouwwijze is ongeveer gelijk; .........vanwege de ruimte

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.