Het kan aan mij liggen, of ik begin oud te worden, maar mijn moeder zette de koffie ook op deze wijze.
En toch wordt het als een innovatie binnen gehaald. Zie ik iets niet of zijn het de nieuwe kleren van de keizer ?
Dit systeem wordt als volgt omschreven:
"The Clever Coffee Dripper was considered a pretty innovative product when it was first released in Australia some six months ago. Since then it has fast become the brewing method of choice for both cafes and home brewers wishing to explore the world of black coffee."
The CCD in Action from Five Senses Coffee on Vimeo.
bron: Jeroen Veldkamp
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Verbazend. Dus waren mijn grootouders heel modern?
Bij Mellita zullen ze lachen.
Ik ben steeds de "kaffeebuzze" (koffiefilter) blijven gebruiken. Een espresso nu en dan is lekker, maar ik drink graag sloten koffie. daarbij is zo'n espresso apparaat een onding en mijn keuken staat al vol. De senseo geeft dan weer een onvolledige smaakextractie die niet voldoet.
Ik gebruik al jaren een ouderwetse hotelzilveren individuele filter zoals hier vroeger vaak in de betere cafés werd gebruikt. Handig.
'die mooie filters zijn op rommelamrkten te krijgen voor 1 euro per stuk, omdat ze helemaal uit de mode zijn :-)
Ga eens naar Monmouth Coffee in London op Borough's Market. Ieder kopje wordt apart met een filter gezet. Uitstekende koffie!
Tja, wat is dat nou voor gehype, schrijf ik vanuit een stad waar ze inmiddels met droge ogen een MBO-opleiding Barista aanbieden. Over een verspilling van gemeenschapsgeld gesproken....
Ik speel hier, volledig ongediplomeerd, zelf baristaatje. Durf rustig te stellen dat mijn koffiezetvaardigheden zich groots en meeslepend hebben ontwikkeld.
Zette mijn oma nog koffie met de pruttelkan, mijn ouders koffie met de filterkan, ik doe het nu heel anders.
Op de snelle dagen gebruik ik hier de cafetiere van Bodum: koffiemalen in de pot, heet water erop en rats, je hebt koffie.
Op de trage dagen zit ik minimaal 10 minuten te kijken naar het spiritusbrandertje onder mijn Cona coffeemaker, val ik bijna om van de toenemende zin in die bak koffie. Tegen de tijd dat de koffie eindelijk in de pot loopt, ben ik bijna niet meer bij zinnen. Maar dannnn...... het moment voor mezelf.
Wat een onzin is het eigenlijk allemaal. De koffie van mijn oma smaakte prima. Naar oma. Naar boerderij en zo. De Cona koffie, de cafetierekoffie en de filterkoffie smaakt ook allemaal prima. Het is t moment dat het hem doet, het idee en de plaats van drinken.
Wow, we kunnen weer rijk worden door onze koffie-schepjes (koffieloodjes) in Amerika bij deze bewonderaars van deze 'nieuwe' techniek te promoten. Hoeven ze hun hoeveelheid koffie niet meer zo ingewikkeld af te wegen.
Gaan ze binnenkort er weer achter komen dat het ook lekker is om gekookte melk eerst in de koffiekom te doen?
melk is nooit lekker in koffie