Ziet ernaar uit dat Ferrero maar weer gewoon alles moet gaan koken....
Salmonella (S.) Typhimurium is de oorzaak van de recente salmonella-besmettingen in de Belgische Ferrero-fabrieken waar de bekende Kinder-chocolade wordt gemaakt. Dat laat de Wereldgezondheidsorganisatie weten. Dat blijkt uit genetische analyse van de pathogenen die zijn aangetroffen bij de meer dan 150 zieken (van wie 89% kinderen onder de 10 jaar) in 11 landen. De bij hen gevonden bacteriën matchen met salmonellabacteriën die in december en januari zijn gevonden in tanks met karnemelk bij de Ferrerofabriek in het Belgische Aarlen. Deze specifieke Salmonella (S.) Typhimurium is lastig te bestrijden. De bacterie is namelijk resistent tegen 6 soorten veelgebruikte antibiotica: penicilline, aminoglycosiden, fenicolen, sulfonamiden, trimethoprim en tetracyclines.
Kinder brand chocolates now linked to salmonella poisoning in 11 countries, 29 apr 2022De oplossing is heel simpel. Stop met het produceren van dergelijke flauwekul, melkreepje is een ander voorbeeld van een UPF en laten wij alleen nog maar 'echte' chocolade van ambachtelijke producenten kopen voor onze schatjes!! En verbiedt meteen alle marketing gericht op kinderen.
Kan er nog een link zijn tussen deze salmonella en de mysterieuze acute hepatitis bij kinderen?
#3 2 verschillende werelden, bacterieel vs viraal. Men verdenkt een adenovirus type41 (zijn er velen) bij de acute hepatitis.
status dd 28apr
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.