Redactie: Havermelk bestaat (mag) niet meer, moet zijn Haverdrink.
Goed voor het klimaat. Aardig voor dieren. En net zo goed voor je gezondheid als een glaasje klassieke Cola. We hebben het over havermelk zonder toegevoegde suikers. Die suikers hoeven niet meegeroerd te worden omdat de enzymen ze zelf maken van de haver. Daarom is het drankje zo extra lekker. Wel matig gebruiken natuurlijk en niet denken dat het een melkvervanger is.
Hoe kan haverdrink evenveel suiker bevatten als Pepsi Cola, terwijl op het pak staat 'ongezoet' of ‘zonder toegevoegde suikers’? De truc is dat ze enzymen toevoegen die haverzetmeel omzetten in suiker. https://t.co/SYyEOEW55o https://t.co/xgsycWds2Y
— Martijn Katan (@martijnkatan) August 7, 2021
Sssht. We zetten het niet op een product en noemen het net zoals mensen het nog steeds noemen. Of worden we daar straks voor opgepakt?
Aha, Novozyes. Hoe zijn de enzymen vervaardigd? En wie weet dan nog zo zeker dat die hippe havermelk gezonder is dan wanneer een schep suiker zou zijn toegevoegd?
(Gangbaar) brood verbeteren is al vrijwel geheel enzymtechnologie, wie kijkt er kritisch naar de Novozymes enzymen in havermelk?
Kloppen de cijfers van Katan?
100 ml coca cola 10,6 g KH
100 ml havermelk (oatly) 6,6 g KH
100 ml halfvolle melk 4,7
Bron: Eetmeter. Ik vind 't al met al niet zo'n schokkend verschil met melk
(Laten we het daarentegen over eiwit hebben)
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.