Verkrachting is iets anders.
Alain Caron, de Franse topchef die in Nederland is geland en met een schjarmant akzan uitstekend Nederlands spreekt, promoot de Pink Lady appel. Hij gebruikt ze in de taart in zijn drie Amsterdamse resto's. Dat heeft hij geleerd van oud-Telegraaf journalist Felix Wilbrink die ooit vaststelde dat de Pink Lady daar het meest geschikt voor is. Maar dat was in de tijd dat Pink Lady's nog echt lekker waren. Herinner je je nog die smaak van een jaar of wat geleden? Die was top, maar is afgegleden. Onder telers wordt gefluisterd dat het een plofappel aan het worden is. De lekkere Lady wordt verkracht en Caron kijkt de andere kant op.
de Volkskrant - ?Om je tanden in te zetten, zo lekker?, 1 mei 2021Voor (appel)taart gewoon goudrenetten gebruiken. De smaken waar je mee opgegroeid bent winnen het van de vernieuwing.
Nick Trachet, wat is een designer-appel?
Wie beweert trouwens dat de smaak is afgegleden? Ik kan me het niet voorstellen, volgens mij wordt het concept vrij strak geregisseerd. Ik vond ze vanaf het begin niet lekker, maar dat is een kwestie van smaak.
Vraag eens om je heen of de Pink Lady nog net zo smaakt als jaren geleden.
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.