9
Fotocredits: 'Driver', Jan Vašek

FlashNiet-thuiswerkers oppakken?

Van het kabinet moest Nederland sinds gisteravond in een semi-lockdown. Uit cijfers over het auto- en treinverkeer bleek dat het advies om thuis te werken en contacten te mijden, massaal in de wind wordt geslagen. De horeca is in zak en as. De nieuwe maatregelen halen de bodem onder vele bedrijven weg. Zij kunnen niet doen alsof hun neus bloedt en de tent stiekem openhouden. Om het een beetje eerlijk te houden, moet de politie niet-thuiswerkers dan ook maar oppakken.

AD - Nederland negeert massaal advies thuiswerken, op de weg is het bijna net zo druk als vorige maand, 14 okt 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Dennis Zeilstra
Dennis Zeilstra Microbioom onderzoek
  • #1
  • 15 okt '20
  • 23:48

Zeg redactie, de oproep van de regering kán nog geen invloed hebben op deze cijfers, want ze gaan over de eerste week van oktober. Ophef om niks misschien, want ook in maart stortte de cijfers niet in één week in.

Wat mij in tijden van corona steeds meer opvalt, is hoe ontzettend slordig er wordt omgesprongen met data en de analyse daarvan. De media, de overheid, mensen op social media, experts, bijna iedereen probeert haastig conclusies te trekken, in plaats van allereerst de logisch ogende conclusies te bevragen.

Astrid Spijkers
  • #2
  • 16 okt '20
  • 9:47

Welja, pak die niet-thuiswerkers maar gewoon op, zonder te kijken of ze uberhaupt wel thuis KUNNEN werken. Het kantoor van het bedrijf waar mijn man werkt staat ook leeg, zij werken ook thuis, maar soms MOET je even naar kantoor om daar iets te kunnen doen, zou dat strafbaar moeten zijn dan? Waar gaat onze regering in godsnaam naartoe behalve de afgrond? Als de horeca nu eens 1 grote vuist maakt en massaal open blijft, wat dan? Die boetes maken ook geen reet meer uit, ze gaan toch wel kapot, is het niet door een boete dan wel door verlies van inkomsten, dus wat valt er nu nog te verliezen? Zou de hele 1e en 2e kamer dan niet ook maar fikse boetes moeten krijgen omdat ook zij niet thuis werken????? Zij kunnen OOK beschikken over computers met zoom verbindingen enzovoorts.

Zorg eerst maar eens dat de cijfers op orde zijn en dat de gevestigde media eens een keer kritische geluiden gaat geven, bijv ipv de percentages melden die angst verspreiden ook eens de gunstige cijfers geven, zoals dat de IFR door de WHO op 0,13% gezet is, of dat eenWHO man gezegd heeft dat lockdowns niet als eerste middel gebruikt mogen worden of dat de WHO covid stiekum van lijst A afgehaald hebben, of dat 99,...% van de gehele bevolking niet dood gaan of weinig last ervan hebben, of..............ach ja, de lijst is lang, maar alleen alternatieve media vertelt dat en die wordt gecensureerd...........

Maria Janssens
Maria Janssens Eindtijd deskundige
  • #3
  • 16 okt '20
  • 16:43

#2 "alleen alternatieve media vertelt dat en die wordt gecensureerd"

Ja, LOL. Alleen zijn die media ook niet voor 100% te vertrouwen. Je zult altijd zelf je gezond verstand moeten blijven gebruiken.
De nieuwste gotspe is dat kritische geluiden geschoven worden onder de noemer complotter, geschiftelingen die je niet serieus mag nemen en waar je zelfs bang voor moet zijn.

Engerds die de regering uitschelden voor satanisten, pedofielen. Filmpje gemaakt door de dolgelukkige NOS.
Gek hee dat sommige mensen een beetje wanhopig worden van het iedere keer weer een beetje meer paniek zaaien en een beetje meer afpakken van lucht (letterlijk en figuurlijk).
Guttie, gaat 2e kamervoorzitter Khadija Arib uitgebreid huilie huilie doen, want zoveel frustratie had ze natuurlijk nooit kunnen voorzien. Misschien eens een verhelderend babbeltje met Wilders maken, die is niet anders gewend.
Nog een vrolijke noot: Gekwetste bestuurders versus flinke burgers 5.43 -14.10

Astrid Spijkers
  • #4
  • 16 okt '20
  • 18:48

Het klopt dat veel alternatieve media ook niet altijd de waarheid verkondigd, maar als zij cijfers laten zien die je zelf op sites van bijv het RIVM kan vinden lijkt het me niet gelogen. Ook geloof ik niet dat advocaten en juristen liegen als ze het hebben over wat er in de wetten staat.

Je kan iig zelf nadenken als iemand zegt: kan een virus klokkijken en zien of jij alcohol zit te drinken of hoe laat je dat gaat kopen. Want dergelijke maatregelen hebben gewoon niks meer te maken met een virus indammen.
Ook kan een virus prima tellen of er 31 mensen in een ruimte zijn waar er 30 in mogen of als erergens 5 mensen zijn waar er maar 4 mogen...........ach ja, virussen zijn zo slim, die muteren zelfs en dat is niet gelogen, een vaccin kan er daarom ook nooit voor gemaakt worden

Jeroen van Buuren
Jeroen van Buuren Food- en agri-economie
  • #5
  • 17 okt '20
  • 9:00

Helemaal eens met #1

Aangaande deze zin: Wat mij in tijden van corona steeds meer opvalt, is hoe ontzettend slordig er wordt omgesprongen met data en de analyse daarvan.

Ik weet hem niet meer letterlijk de uitspraak van de hoofdredacteur hier op dit platform, de zin was in de term van:
De complexiteit van het dossier is groot, zo groots dat het niet meer voor iedereen is.

Was het ook niet zo die eerdere (grote) vormen van beschaving zijn vastgelopen op hun complexiteit?

De discussies over:
Landbouw ( hoe richten we Nederland in)
Energie voorziening/opwekking
¿ Corona ?
zijn hier voorbeeld onderwerpen van.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.