12
Fotocredits: 'Corona silence', Pixabay

FlashViraal redeloos, radeloos, reddeloos

Nederland is de weg kwijt. Dat zegt Vrije Universiteit-filosoof Ad Verbrugge. Naast de pandemie van het virus, ziet hij de pandemie van de angst. Nederland heeft nagelaten een gesprek over de vrijheden van ons leven en het beschermen van de zwakken te starten en zich volledig gefocussed op een virus. Aparte Corona-ziekenhuizen zouden een oplossing zijn geweest. En nu? Nu gaan de economie en ons sociale stramien eraan. De overheid faalt en verliest haar respect. De rest van Europa lacht in zijn vuistje: het immer belerende Nederland heeft het - zelfs volgens de Financial Times - verkloot.

De Telegraaf - Leidse filosoof over coronacrisis: ?We gaan bijna naar een noodtoestand?, 14 okt 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Jan Peter van Doorn
Jan Peter van Doorn Marketing en reclame
  • #1
  • 14 okt '20
  • 9:34

Van wie is deze zin in godsnaam: 'De rest Europa lacht in zijn vuistje'?

Maria Janssens
Maria Janssens Eindtijd deskundige
  • #2
  • 14 okt '20
  • 10:06

Overal in Europa stijgt het aantal besmettingen razendsnel toch?
Nee, het aantal positief getesten stijgt, wat niet het zelfde is als besmet.
Met meer testen stijgt het aantal 'besmetten'.

Tot zowat heel Nederland 'besmet' is (geweest). Zou je denken goed voor de groepsimmuniteit. Nee, nee, het virus muteert, kruisresistentie bestaat niet, en het is een killervirus. Wacht maar tot dat de IC's weer uitpuilen. Ahum*.
Wat er straks in ieder geval uitpuilen zijn de arbeidsbureaus en de tweedehandsspulletjes zaken doen eindelijk goede zaken.

*De WAO heeft toegegeven dat het geen killervirus is, vanuit de WAO komen ook geluiden dat een lock down niet aan te bevelen is.

Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #3
  • 14 okt '20
  • 10:23

#1, ik denk dat het gebaseerd is op de interessante persanalyse van de Telegraaf die gelinkt staat onder de rode letters. Daar tref je onder meer deze zin: In andere kranten wordt gegniffeld om ons kikkerlandje. ’Nederland registreert stijgend aantal besmettingen ondanks vertrouwen in ’intelligente’ lockdown’, kopt The Telegraph afgelopen vrijdag. Was de ’trots’ op die ’intelligentie’ wel terecht, klonk cynisch tussen de regels door. Reuters en The Guardian schamper: ’Terwijl veel van hun buurlanden verplichte maatregelen oplegde, hebben de Nederlanders het grotendeels gelaten bij aanbevolen richtlijnen.’

En deze: In Spanje begrijpen de media helemaal niets van het Nederlandse beleid dat ’chaotisch’ wordt genoemd: ’Rutte heeft geen duidelijke strategie om de tweede golf aan te pakken. Vier mensen mogen op een bruiloft komen, maar bij een kerkdienst is het aantal bezoekers ongelimiteerd’, schreef El Mundo eind september al spottend.

Betweterig – en met het vingertje altijd opgeheven naar de zuidelijke landen, zo zien veel Spanjaarden Rutte en het Nederlandse beleid. Nu de besmettingen stijgen is er dan ook niet altijd medeleven met het land dat tot ’de frugales’ wordt gerekend en men als belerend ziet.


En nog meer. Met veel tweets van kranten, waaronder deze van Euronews: Nederland verdwaalt in zijn denken over persoonlijke vrijheden.

Maria Janssens
Maria Janssens Eindtijd deskundige
  • #4
  • 14 okt '20
  • 10:44

#3 "En deze: n Spanje begrijpen de media helemaal niets van het Nederlandse beleid"
Nee, natuurlijk niet. Spanje had/heeft de meest draconische maatregelen. Helaas heeft dat beleid van hen nul effect gehad. Lekker makkelijk, naar een ander wijzen, zonder enige zelfkritiek.

Maria Janssens
Maria Janssens Eindtijd deskundige
  • #5
  • 14 okt '20
  • 10:59

" Het curieuze is dat kabinet en massamedia positieve testresultaten associëren als 'zorgwekkend'. Beide partijen hebben belang bij angst zaaien. Want dat schijnt hun aantrekkingskracht te vergroten: machthebbers krijgen meer vertrouwen en de massamedia meer betalende klanten. Zodoende ontstaat er een perverse prikkel om het aantal positieve testresultaten zo hoog mogelijk te laten zijn. Terwijl dat in feite betekent dat de infection fatality rate (IFR) lager wordt en daarmee het virus minder dodelijk. "

Oh, wacht nog een quote:
" Technology tycoon Bill Gates said life can get back to normal only when a second generation of Covid-19 vaccines is widely available and the virus is eradicated worldwide – a higher bar than was set for any disease in history.

According to that standard, Americans might need to live for years, or for life, under social-distancing guidelines and other Covid-19 restrictions. It's certainly gloomier than the assessment Gates gave in a Fox interview last month, when he said progress on vaccines might make it possible for a return to normalcy in the US by the summer of 2021. He said he expects several of the first generation of vaccines to get emergency approval by early next year. "
In rt.com staat meer lezenswaardigs, helaas ongeschikt voor gelovigen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.