13
Fotocredits: 'Frites à la Chasse3', Guy Renard

FlashFriet moet 7 centimeter lang zijn

Het is tweeduizend volwassen Britse burgers voorgelegd. Wat is de ideale patatstengel? Die blijkt 7 centimeter lang te moeten zijn en 1,2 centimeter dik. Alom bekend, maar toch ook: hij moet knapperknisperig van huid zijn en zacht binnenin. Engelsen wijken in elk geval af van Nederlanders. De helft van de Britten zegt dat ketchup de ideale saus over friet is. Wij weten wel beter.

Daily Mail - 'Perfect chip' is exactly 7cm long and 1.2cm wide, 25 nov 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Hans Pollemans
  • #13
  • 1 dec '19
  • 9:55

#12 Sytske, prima.
Je bepaalt zelf wat je wilt en waar je plezier in hebt. Met dat laatste is niets mis.
Eigenlijk vind ik de de uitdrukking 'vege en vega' als prefix voor levensstijl en gerechten een beetje vreemd. Wij eten zeer regelmatig vlees (en vis). Maar pakken ook dagen dat we even de rem er op gooien en een maaltijd bereiden met granen (meel) en groente. In onze spaghetti gaat nooit gehakt, als voorbeeld. Ook geen blikje tomatensaus, maar we maken dat van verse tomaten en kruiden. Eten we dan vegetarisch ? Welnee ! Wij eten dan 'gewoon'.

Ik vind jezelf benoemen als vegetarier in de orde van dat ik zou roepen 'ik ben carnivoor'.
Het riekt naar een politiek-ethisch statement.
Om bewust sociaal onderscheid met je medemens te maken met de pretentie van een betere levensstijl.
Niet relevant voor een samenleving, gebaseerd op wederzijds respect.

Sytske Barkhuis
  • #12
  • 30 nov '19
  • 20:59

Hans Pollemans
Dat sloeg inderdaad op echtgenoten, want ik eet zelf geen mayonaise.
Wij eten regelmatig vega(n) maaltijden, maar zonder gebruik te maken van vega(n) producten.
Die vind ik veel te duur + zijn vaak droog en/of hebben weinig smaak.
De reden dat ik ze wel ken is vanwege etentjes bij andere mensen + die ene keer dat ik zelf falafal balletjes heb gekocht toen die in de aanbieding waren <- dat is bij die ene keer gebleven.
Ik hoef met Kerst absoluut geen 5-6 gangenmenu. Vanavond hebben we besloten om deel 2 van onze 'pittige curry met zoete groenten' van vanavond op 2de Kerstdag te gaan eten.

Hans Pollemans
  • #11
  • 27 nov '19
  • 19:29

#9 Ok, Sytske. Ik werd getriggered door 'Hier idem dito', maar dat sloeg op de echtgenoten...
Blijf er bij dat zelf werken met natuurlijke ingredienten je 'dichter bij de nantuur plaatst'.

Het verwondert me ook dat (en dat gaat op voor de vergetarische kennisen die wij hebben) niet erg creatief te werk gaan en vlugger naar een kant en klaar vegagerechten en mix-salades van AH e.d. toestappen, dan dat ze zelf de uitdaging aangaan.
Vegetarisme gaat heel wat verder dan qipburgers en blokjes gebakken tofu.
Verwonderde me dat in die wereld b.v. de artisjok zo weinig bekendheid geniet of warme vijgen met honing of kaas.

Zou me geen enkele moeite kosten een vegetarisch 5-6 gangenmenu met Kerst op tafel te zetten. Zonder producten van de 'schlagerei' die naar Unilever opstapte

Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #10
  • 27 nov '19
  • 16:10

In het Amsterdam van eind jaren vijftig — begin zestig kon je bij veel patates frites bakkers kiezen welke saus je aan het baksel wenste toe te voegen. Naast mayonaise – dat toen meer een dikkere versie van slasaus en dito smaak was – was er tevens mosterd, ketchup en piccalilly. Bijvoorbeeld bij de kot van Montezinos op het Waterlooplein. Jammer dat die vieze mayonaise heeft gezegevierd. Je hebt een verstandige man Astrid.

Sytske Barkhuis
  • #9
  • 27 nov '19
  • 11:27

#7 Hans,
Ik zie zelfgemaakte mayo absoluut niet als meuk, maar de meeste soorten die je in de supermarkt kunt kopen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.