"Wij weten wel beter". Is dat zo ? Wat doen wij er op i.p.v ketchup ? 'Wij' Nederlanders (niet wij...) spuiten er een vies kwakje op dat samengesteld is uit water, raapzaadolie, suiker, azijn, gemodificeerd maïszetmeel, eigeel, zout, mosterd (water, mosterdzaad, azijn, zout, specerijen aromas), citrusvezel, geconcentreerd citroensap, melkzuur, sorbinezuur, guargom, xanthaangom, antioxidant E385, carotenen. Opgave door mengvertroebelaar Unilever Nederland Calvé.
Terwijl echte mayonaise (valt in belgie en Frankrijk officieel onder het hoofdstuk 'koude sausen' ) een fluitje van een cent is en je voor 15cent een pot vol hebt, die zeker 4 dagen in de koelkast goed houdbaar is..
Daarnaast kun je met mayonaise als basis-saus van alles. Naar eigen smaak dipsausen maken, er met vlees van een verse kabeljauwkop een 'top' vissalade van maken, of mengen met zalmsnippers en garnalen om er in een stalen ring een noordzeebonbon van te maken. Etc. etc.
Onvoorstelbaar eigenlijk dat je in nederland zich zo laat neppen door voedsel-rommelaar Unilever.
Tijd nodig om zelf mayo te maken: ca. 4-5 minuten.