De zee is afhankelijk van het tij maar een klein eindje of wat meer lopen van de keuken. Maar veel chefs (en hun gasten) willen van de zee niks weten. Bij 43% van de Scheveningse strandpaviljoens staat geen enkele Noordzeevis op het menu. Dat blijkt uit onderzoek van stichting Noordzeevis uit Scheveningen onder 47 Scheveningse strandpaviljoens. Één op de drie heeft één Noordzee-soort de kaart, en dat is dan vaak sliptong, de enige Noordzeevis die in de top 5 van meest geserveerde vis voorkomt. Verder komt van de Noordzeevissen soms schol voor op het menu. Volgens Stichting Noordzeevis zijn kok en klant samen verantwoordelijk voor de beperkte keuze: “Ze kiezen vaak voor wat ze al kennen.”
AD - Scheveningen negeert vis uit eigen Noordzee
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ditzelfde fenomeen viel me ook al eens op in Renesse: veel zalm en inktvisringen, maar met veel pijn en moeite hier en daar wat lekkers uit de Noordzee. Uiteindelijk een restaurant gevonden dat -iets te taaie- scheermessen had. Maar voor de rest ..... armoe troef, terwijl je uitkijkt op een schatkamer