Wetenschappers van het Massachusetts Institute of Technology ontwikkelden LiquiGlide, een coating voor bijvoorbeeld de binnenkant van ketchupflessen. Liquiglide zorgt ervoor dat ook de laatste restjes ketchup makkelijk uit de fles komen. Het onderzoek was oorspronkelijk gericht op industriële toepassingen waarbij supergladde oppervlakten van belang zijn. Gedacht werd aan het tegengaan van ijsvorming op vliegtuigvleugels en het vervolmaken van de efficiency waarmee stoomturbines en ontziltingsinstallaties functioneren. De techniek blijkt echter ook te werken bij gebruik in onder meer ketchupflessen en tandpastatubes. De coating is ongevaarlijk om binnen te krijgen en smaakvrij.
MIT - Novel slippery surfaces: Improving steam turbines and ketchup bottles
Lees ook
- 2 Vers langer houdbaar dankzij spray met elektrische lading 15 apr 2016
- 1 Franse restaurateurs kunnen eten niet weggeven 13 aug 2015
- 0 Voedselbank lanceert Opportuniteiten Fonds 5 nov 2014
- 0 Belgische handel geeft 28% meer aan Voedselbanken 13 feb 2014
- 0 Ook EU buigt zich over duurzame voedselvoorziening 16 jul 2013
""De coating is ongevaarlijk om binnen te krijgen en smaakvrij. ""
Dat zeggen ze NU, maar hoe zit het over langere tijd als men het heel veel binnen heeft gekregen via de fles?