Wetenschappers van het Massachusetts Institute of Technology ontwikkelden LiquiGlide, een coating voor bijvoorbeeld de binnenkant van ketchupflessen. Liquiglide zorgt ervoor dat ook de laatste restjes ketchup makkelijk uit de fles komen. Het onderzoek was oorspronkelijk gericht op industriële toepassingen waarbij supergladde oppervlakten van belang zijn. Gedacht werd aan het tegengaan van ijsvorming op vliegtuigvleugels en het vervolmaken van de efficiency waarmee stoomturbines en ontziltingsinstallaties functioneren. De techniek blijkt echter ook te werken bij gebruik in onder meer ketchupflessen en tandpastatubes. De coating is ongevaarlijk om binnen te krijgen en smaakvrij.
MIT - Novel slippery surfaces: Improving steam turbines and ketchup bottles
Lees ook
-
0
+Too Good To Go en Spar University winnen Future Food Awards 27 jun 2019
-
0
+Informatie delen in de keten om voedselverspilling te halveren 28 dec 2018
-
0
+Voor een kilo friet zijn bruto 2 kilo aardappelen nodig - waar blijft de rest dan? 7 mei 2018
- 0 Rotterdamse gedetineerden willen zelf koken 19 apr 2017
-
79
+Voedselverspilling is het probleem niet 24 okt 2016
""De coating is ongevaarlijk om binnen te krijgen en smaakvrij. ""
Dat zeggen ze NU, maar hoe zit het over langere tijd als men het heel veel binnen heeft gekregen via de fles?