Dat zegt Rocco Ladage die verantwoordelijk is voor de Bram Ladage-frituurzaken in Rotterdam over de Markthal in de Maasstad. Zijn stand in de hal 'draait als een tierelier en dat geldt voor velen'.
Niet voor boodschappen
Afgelopen week ontstond de indruk dat de imposante nieuwe Rotterdamse Markthal een mislukking is die niet draait. Slager Joey Kemp zette zijn plek in de hal te koop en Boeren- en telerscoöperatie Buutegeweun liet het er ook bij zitten omdat het te vaak, te stil zou zijn.
Flauwekul, zeggen verschillende ondernemers in de Levensmiddelenkrant. Eén van hen ziet waar het in zit: "Food voor directe consumptie draait goed. De vertrekkende formules leveren food for later". In de hal komen mensen kennelijk voor de directe beleving en niet om boodschappen te doen.
Fotocredits: Markthal, Paul Arps
Dit artikel afdrukken
Niet voor boodschappen
Afgelopen week ontstond de indruk dat de imposante nieuwe Rotterdamse Markthal een mislukking is die niet draait. Slager Joey Kemp zette zijn plek in de hal te koop en Boeren- en telerscoöperatie Buutegeweun liet het er ook bij zitten omdat het te vaak, te stil zou zijn.
Flauwekul, zeggen verschillende ondernemers in de Levensmiddelenkrant. Eén van hen ziet waar het in zit: "Food voor directe consumptie draait goed. De vertrekkende formules leveren food for later". In de hal komen mensen kennelijk voor de directe beleving en niet om boodschappen te doen.
Fotocredits: Markthal, Paul Arps
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Mijn beeld was dat van een overdekte markt. Daar waar je boodschappen doet.
Voor onze kraam Natuurlijk! in de markthal is het enthousiasmeren van de bezoekers het belangrijkst. We staan als een groep westlandse bedrijven met een internationaal sortiment. Het is een soort van permanente show, waar de klant kan proeven, vragen stellen en ook mag kopen. Voor de vakmensen zijn mijn cressen gemeengoed. Toch is 90% van onze teelt voor export. Wij krijgen veel buitenlandse bezoekers, zelfs van buiten Europa die culinair geïnteresseerd zijn. Ik ben heel trots en tevreden met de markthal. Ik had er veel baat bij gehad als dit fenomeen 10 jaar eerder was gestart. We hebben al in heel veel mooie artikelen in (internationale) bladen gestaan, gericht op de consument. Voor ons is de markthal top. Of zoals van de week in de krant stond; allemaal vreemde smaken, teringlekker voor de feestdagen.
Wat ik ervan begrepen heb dat er heel weinig 'bezoekers' komen is dat de hal in de zomer veel te heet en in de winter veel te koud is om lekker gezellig te shoppen. En dat veel kramen te duur zijn, dat men, ik ook niet, geen 3 euro voor een pond tomaten zou willen betalen.
Het beeld dat ik heb gekregen is een versmarkt voor het luxere segment en nieuwe of nog niet overal verkrijgbare producten. Ik ga er binnenkort naartoe.
Rob #2, Markthal is dus geen markt, maar een exhibitie met exposanten?