Heerlijk uit eten gaan, gelijktijdig een topfilm bekijken en perfect getimed de gerechten eten uit de film. Zodat je proeft wat je ziet. Dat is Cinema Culinair. Deze keer met La Grande Bouffe!

La Grande Bouffe (Marco Ferreri, 1973) is een gastronomische orgie: overdadig, pikant en bizar. Vier veertigers trekken zich terug op een landgoed met het voornemen zich binnen een weekend dood te eten, letterlijk. En eten doen ze. Een prikkelende film die je nooit meer vergeet. La Grande Bouffe is in het Frans en wordt Nederlands ondertiteld.

Chefkok DerkJan Wooldrik gaat de uitdaging aan om zijn gasten alle gerechten te laten proeven, op de seconde nauwkeurig. We verklappen niet wat je exact te eten krijgt, maar verwacht in ieder geval oesters, eendenpaté, crêpes suzettes, kalkoen, drilpudding en nog vijftien gangen. Allemaal kleine gerechten die in sneltreinvaart voorbij komen. Naast het twintiggangenmenu zijn er verschillende wijnen.

Je eet en drinkt wat je in de film ziet. Het culinaire script van Cinema Culinair is leidend voor de koks en de bediening van BIRD. Dit betekent dat de gasten exact op tijd aanwezig moeten zijn en dat de telefoon uit moet.

Er is geen vegetarische of alcoholvrije variant. Heb je een allergie? Check dan bij vinod@bird-rotterdam.nl of het zinvol is te komen. Deze editie van Cinema Culinair is op eigen risico: eet alleen wat je op kunt.

Dit event is onderdeel van het World Food Festival. Kijk voor het complete overzicht op www.worldfoodfestival.nl.

Tickets bestellen: hier
Toegang: € 89,50
Er zijn maximaal 60 kaarten per avond (tot nu toe steeds uitverkocht). Wees er dus op tijd bij!
Dit artikel afdrukken