Terwijl de verkoop van industrieel gemaakte yoghurt in Groot-Brittannië terugloopt, lijkt de belangstelling voor homemade yoghurt toe te nemen. Onderzoeksbureau Nielsen zag in de yoghurtmarkt na een decennium van groei, een daling van 6%. Dat schrijft The Guardian. De verkoop van Griekse yoghurt daalde met 11%.

De online supermarkt EasiYo, die zelfgemaakte yoghurt verkoopt, zag daarentegen een stijging van 26% in de verkoop van yoghurtproducten. Ook winkelketens John Lewis en Lakeland zien de verkoop van doe-het-zelf yoghurts en elektrische yoghurtmakers voor thuis oplopen.

Volgens de Britse Sue Reed is het veel goedkoper en lekkerder om je eigen yoghurt te maken. Reed runt zelf een bedrijf en maakt en verkoopt al jaren haar eigen yoghurt. Verse melk aan de kook brengen, de melk laten afkoelen in een plastic bak met een startcultuur en vervolgens het mengsel afdekken en even laten staan. Zo simpel is het, volgens Reed.

Volgens voedselschrijfster Felicity Cloake zijn er, daarentegen, genoeg heerlijke kant-en-klare yoghurts te koop. “Waarom zou je dan de moeite nemen om het zelf te maken?”
The Guardian - Culture shock for ?big yoghurt? as foodies switch to DIY
Reageer
  • Deel
Druk af