Nep-bacon kan vetter zijn en meer calorieën bevatten dan bacon van een varken, schrijft de Mail Online. Van soja gemaakte gerookte 'bacon' van de Britse supermarktketen Sainsbury’s, bijvoorbeeld, levert per ons 309 kilocalorieën, Sainsbury’s bacon van een varken maar 233. Bij concurrent Tesco is het verschil nog groter: vegetarisch spek levert 341 kcal, het echte spul slechts 191. Ook melkvrije zuivel kan, door toevoeging van bijvoorbeeld kokosvet, meer verzadigd vet en meer calorieën bevatten dan koeien- of geitenzuivel. In de Sunday Times zegt voedingsdeskundige Amanda Ursell dat “bewerkt voedsel nu eenmaal veel zout, vet kan bevatten.”
De consument moet opletten en etiketten lezen.
Daily Mail - Veggie bacon made from soya fattier than traditional meat
De consument moet opletten en etiketten lezen.
Hoe meer bewerkt het voedsel is, hoe slechter de kwaliteit?
Overigens is er niks mis met vet, als het maar het goede vet is?
Het is toch alom bekend dat onnatuurlijk gemaakt voedsel NOOIT vanzelfsprekend gezonder is. We weten niet hoe de samenstelling van ons voedsel moet zijn zodat het onze gezondheid optimaal dient, zeggen de faculteiten. Hoe moeten we dan voedsel kunstmatig maken, o.k. eten kunnen we maken maar VOEDSEL niet, met de nadruk op voeden.