Ook kwekers, telers en boeren kunnen hun overschotten nu rechtstreeks aan consumenten aanbieden via Too Good to Go. Via de reeds bekende app bieden restaurants, supermarkten, bakkerijen en andere winkels pakketjes eten aan consumenten wat anders weggegooid zou worden. De anti-verspillingsapp stelt het platform nu ook voor boerenoverschotten open.

Door de coronacrisis is de levering van boeren en tuinders aan horeca, groothandels, evenementen en pretparken een stuk onvoorspelbaarder geworden. Er ontstaan overschotten. Boeren klopten bij Too Good To go aan voor advies. Hierop besloot het platform om de aansluiting van boeren op kleine schaal te testen.

Paddenstoelerkweker John Verbruggen is een van de eerste boeren die zich aansloot bij het platform. Verbruggen kijkt per dag hoeveel zwammen hij over dreigt te houden. “Het is voor mij een nieuwe manier van ondernemen, maar het helpt me om toch nog honderden kilo’s zwammen te redden,” aldus Verbruggen. Volgens Joost Rietveld van Too Good To Go zijn consumenten enthousiast over de Magic boxen. “Daarom kunnen we nu met een gerust hart alle boeren de mogelijkheid geven hun overschotten aan te bieden via de app.”

Too Good To Go kijkt ook in andere landen naar een samenwerking met boeren. Daarnaast ziet het platform potentie in het aanbieden van afwijkende producten, de zogenaamde buitenbeentjes.
Too Good To Go - de app om voedselverspilling tegen te gaan
Reageer
  • Deel
Druk af