In de wereldbierbrouwersstrijd waarin de nummer 1 van de wereld, AB InBev, de nummer 2, SAB Miller, wil overnemen en 2 dat wil voorkomen door op zijn beurt de net iets kleinere nummer 3, Heineken, over te nemen, ging vanmiddag een nieuwe ronde in.

Volgens een analist die zich op Bloomberg uitliet, is alles te koop voor de juiste prijs en dus ook Heineken. Voor SAB Miller is Heineken namelijk de enige echte optie om aan de greep van de nummer 1 te ontkomen. Die zal naar verwachting het geld bij elkaar weten te krijgen om de aandeelhouders van SAB Miller te laten verkopen. De combinatie Heineken-SAB Miller wordt te duur én te groot.

Heineken gaf afgelopen weekend aan onder geen enkele voorwaarde tot verkoop aan SAB-Miller te willen denken. Het resultaat van dit nieuwe geluid zou kunnen zijn dat de beurskoers van Heineken stijgt. Ook al verkoopt Heineken uiteindelijk niet, zowel de beurs als de aandeelhouders kunnen wat geld maken door het geruchtencircuit dat nu op gang komt. Beursanalisten zijn er om de aandelenomzet draaiend te houden.

Fotocredits: Party Trooper, Artiee
Dit artikel afdrukken