Ik zit mijn RSS-feeds even door te kijken en stuit op twee artikelen, beide overgenomen door Jacobus op V&GidM. In het ene gaat het uitstekend met 'biologisch' in het andere blijkt het helemaal niet goed te gaan.
Het ene is een bericht van het CBL dat vertelt dat biologisch in de supermarktschappen verder zal worden gestimuleerd omdat het al zo goed loopt.
In de groentespeciaalzaken blijkt het echter volgens dat andere bericht niet te lopen.
Wat verklaart dit verschil?
Ik weet het niet, maar heb wel een hypothese. De consument koopt kwaliteit, niet biologisch. In de supermarkt heet kwaliteit voor hem biologisch. In de speciaalzaak niet, want die is kwaliteit anders zou hij niet meer bestaan. Met andere woorden, biologisch heeft geen meerwaarde. Kwaliteit wel.
Dit artikel afdrukken
Het ene is een bericht van het CBL dat vertelt dat biologisch in de supermarktschappen verder zal worden gestimuleerd omdat het al zo goed loopt.
In de groentespeciaalzaken blijkt het echter volgens dat andere bericht niet te lopen.
Wat verklaart dit verschil?
Ik weet het niet, maar heb wel een hypothese. De consument koopt kwaliteit, niet biologisch. In de supermarkt heet kwaliteit voor hem biologisch. In de speciaalzaak niet, want die is kwaliteit anders zou hij niet meer bestaan. Met andere woorden, biologisch heeft geen meerwaarde. Kwaliteit wel.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Olijven koop je bij de Hema. Heb ik me laten vertellen.
Wat ik eigenlijk bedoelde is hoe makkelijk ik mezelf voor de gek hou.
Nu heb ik een redelijke band met de winkelier (wiedes, ik ben groot afnemer porcini, courgettebloemen en andere curiosa), dus ik zal 'm eens vragen waar hij zijn groenten inkoopt.
Ook van vitamines mag je niet te veel eten.
De gele zijn stukken lekkerder, overigens. En ze bevatten meer vitamine (omdat ze geel zijn).
@Joris Vechter
Ik ben daar een tikje huiverig voor. Olijven van de Turk vind ik nooit zo lekker als die (veel duurdere) van de Italiaanse specialist. Ze smaken naar olijven uit blik.
Kogelronde courgettes zijn een van de vele courgette rassen.
Als ik mijn groenten voor een appel en een ei koop bij de turk-om-de-hoek, heb ik het idee dat ik biologisch koop. Waarom? Omdat er geen plastic omheen zit. Dat hij kogelronde courgettes verkoopt zou me weer aan het twijfelen moeten brengen. Maar een paprika zonder cellofaan, wat een feest.