De Belgische supermarktketen Colruyt verminderde het suiker- en vetgehalte in een kwart van de huismerk Boni-kindersnacks. De aanpassing van de productsamenstelling past in het streven om consumenten evenwichtiger te laten eten.

Diëtiste Sanne Mouha nam voor Het Laatste Nieuws verschillende voorbeelden van de vernieuwde kindertussendoortjes onder de loep en vergeleek ze met bestaande merkproducten.

De 'verbeterde' yoghurt bevatte 8,5% minder suiker, de pudding 16,5%, het sap 12%, uit het melkdrankje verdween 27% suiker en 19% vet en het koekje bevatte 20% meer vezels en 12,5% minder verzadigde vetzuren. “Wat alvast goed is," zegt Mouha, "zijn de porties van deze kinderproducten: gemiddeld bevatten ze zo’n 100 kcal. Makkelijk voor ouders die alvast niet de calorieën hoeven te tellen."

Mouha liet de 5-jarige Lucie-Lou de proef op de som nemen. Opvallend: het Appel-kers sapje en het Nic-Nac koekje vond ze allebei erg lekker. Teleurstellend: uitgerekend die 2 producten bevatten de meeste suiker.
HLN - Colruyt maakt zijn kindersnacks minder zoet en vet: dit is het oordeel van onze diëtiste en jonge fijnproever
  • Deel
Druk af