De sectoren die getroffen worden door de fipronil-crisis zaten donderdagochend samen met ministers van de verschillende regeringen om te overleggen over steunmaatregelen. Minister Peeters maakte bekend dat de getroffen bedrijven deze maand tijdelijke werkloosheid wegens overmacht mogen inroepen. Voor minister De Block moeten ook financiële injecties kunnen, al zal de overheid niet opdraaien voor de schadevergoedingen. Dat meldt De Standaard

Eerder meldde Vlaams minister van Landbouw Joke Schauvliege dat er geen middelen beschikbaar zijn. Knack formuleert de nieuwe bereidheid in België om boeren vanwege de fipronilcrisis te steunen als volgt: "De verschillende regeringen gaan een gezamenlijke taskforce oprichten om na te gaan welke steunmaatregelen er genomen kunnen worden voor de bedrijven die schade ondervinden van de fipronilcrisis."

Ook in Nederland - zie onder meer de LIVE-weergave van de ontwikkelingen van de fipronilcrisis in Het Parool - zeggen bank en overheid (ook al is er 'geen zak geld') steun toe om overbruggingen te financieren ondanks eerdere geluiden dat de pluimveehouders beter hadden moeten letten op hun leveranciers.
Knack - Fipronil in eieren: regering richt taskforce op
  • Deel
Druk af