Het Belgische bierconcern Anheuser-Busch InBev werd afgelopen vrijdag de grootste drankenproducent ter wereld. Niet omdat het een ander bedrijf overnam, maar omdat het aandeel flink in waarde stijgt. Dat schrijft RetailDetail.

AB InBev ontstond uit de fusie in 2004 tussen het Belgische Interbrew en het Braziliaanse AmBev. In 2008 nam deze combinatie het Amerikaanse Anheuser-Busch over en in 2012 de Mexicaanse Grupo Modelo. AB InBev is de grootste brouwerijketen ter wereld. Bij het sluiten van de beurs had AB InBev een totale marktkapitalisatie van 162,03 miljard euro. Daarmee streefde de brouwer Coca-Cola voorbij, dat bleef steken op 161,98 miljard euro.

Ontslagen
Coca-Cola staat al enige tijd onder druk en kent teruglopende verkopen. Vorige week nog maakte het concern bekend dat het wereldwijd circa 1% van zijn personeel gaat ontslaan om kosten te besparen.

Overnamepogingen
AB InBev doet het juist heel goed. Het aandeel is sinds begin van dit jaar al met 10% gestegen, meldt RetailDetail. Het bedrijf zou bezig zijn een overname voor te bereiden van de nummer twee, SAB Miller. Vorig jaar oktober wilde SAB Miller juist samengaan met Heineken om zich tegen een eventuele overname te beschermen. Een poging die door Heineken, nummer 3 op de wereldranglijst, afgewezen werd.
Dit artikel afdrukken