Wie in Groot-Brittannië een Indiase curry of kebab-maaltijd bestelt, krijgt daar standaard een zakje salade bij. Afvalverwerker BusinessWaste.co.ukvroeg 3.500 klanten van afhaalrestaurants wat zij met die salade doen. Dat was even schrikken: letterlijk niemand gaf aan dat ze de salades consumeerden. 94% verdwijnt direct de prullenbak in, 1% belandt in de ijskast en wordt later alsnog weggegooid en de rest geeft de salade terug in het restaurant of aan de bezorger, schrijft de Dailymail. Veel klanten vinden de salade er niet appetijtelijk of hygiënisch uitzien of maken zich zorgen over de voedselveiligheid. Volgens Mark Hall van BusinessWaste zijn de weggeefsalades pure voedselverspilling. "Duizenden tonnen voedsel worden verspild." Volgens Hall kunnen afhaalrestaurants geld besparen en verspilling voorkomen door simpelweg te vragen aan klanten of ze salade willen of niet.
Daily Mail - ONE PER CENT of bagged salad with takeaway curies is eaten
  • Deel
Druk af