Het gesprek volgt op het Grote Vleesdebat dat we in juni in Wageningen organiseerden. Daar werd een doorbraak bereikt. Boeren, overheid, handel, verwerkers, detaillisten en NGO’s bleken bereid elkaars uitdagingen serieus te nemen. Op 8 oktober zetten we de volgende stap: welke kansen biedt dat en hoe maak je die waar?

Overproductie oplossen
Onder de titel Hoe maak je omfietsvarkens? kijken vertegenwoordigers uit de gehele agrofoodketen hoe met minder varkens meer verdiend kan worden. Die kwestie houdt in Brabant boeren, burgers, overheden, vleeshandelaren, vleesverwerkers, banken en maatschappelijke organisaties flink bezig. Inmiddels is dat ook een Europees vraagstuk: overproductie zorgt ook in ons omringende landen voor negatieve marges. In Brussel wordt er vandaag weer over gesproken door de Europese ministers van Landbouw.

Ook andere regio's inspireren
De Provincie Noord-Brabant is een de belangrijkste agrofoodprovincies van Europa en faciliteert daarom deze bijeenkomst via het Transitieteam Brabantse Agrofood. De Provincie wil dat de toekomst van duurzame agrofood bedrijvigheid in zijn volle maatschappelijke breedte wordt vastgesteld. Brabant staat voor complexe vraagstukken en kan met op open podia bereikte doorbraken ook andere regio’s inspireren.

Meebeslissen
We hebben plaats voor ca. 250 deelnemers. Zij beslissen mee over de aanpak die uit deze tweede vleeskwestie komt en de voorwaarden waaronder die kan worden uitgevoerd. We zien uit naar de deelname van boeren, burgers en bedrijven die vlees en vleeswaren verwerken en verkopen.

Datum: donderdag 8 oktober aanstaande
Plaats: HAS, Onderwijsboulevard 221, 5223 DE 's-Hertogenbosch (op loopafstand van NS)
Zaal open 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur
Einde: 22.00 uur
Borrel na


Aanmelden kun je via deze link. Print de bevestiging die je krijgt toegestuurd meteen. Het is tevens je toegangsbewijs.

Wacht niet met aanmelden: wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Fotocredits: Pig my Pig, geirt.com
Dit artikel afdrukken