Geertjan Kloosterboer staat bekend als de vloggende veeboer uit Oxe. Met regelmaat heeft hij rake opmerkingen waarmee hij de geldende waarheden in de media en de politiek even op zijn kop zet. Ter overdenking van 2022 en als opmaat naar 2023 sprak De Stentor met hem en zijn gezin. Ze aten samen. Aan tafel kwamen alle twijfels en wereldbeelden weer even boven. Welke ruimte krijgt de Nederlandse veeboer in 2023 van de politiek? Kloosterboer weet het ook niet. 'Wachten' is het devies.
Kloosterboer legt uit dat hij alles wil wat de samenleving wil, als dat nog nodig is om te kunnen boeren. Maar de samenleving kan geen onrealistische eisen opleggen. Moet geen tegenstrijdige dingen eisen. Niet aan symboolpolitiek doen. En Nederlandse boeren niet verbieden melkpoeder aan China te verkopen als ze wel massaal naar de Action gaan om daar lekker veel en betaalbare spulletjes te kopen waar ze eigenlijk niet eens echt behoefte aan hebben.

Hij is benieuwd wat zijn volgers op twitter, maar natuurlijk ook de rest van Nederland van zijn gedachten vindt. Welk perspectief zie jij voor Nederlandse boeren?Klik op de foto om het artikel te vergroten.