Verreweg de meeste blokkades van distributiecentra zijn in de loop van dinsdag ten einde gekomen, al dan niet na ingrijpen door burgemeester of ME. Er zou nog een tiental blokkades effectief zijn. Volgens supermarktkoepel CBL hebben de blokkades, afgezien van de nodige verspilling van vers voedsel, voor 'tientallen miljoenen euro's schade' gezorgd.
Al meteen nadat maandag duidelijk werd dat de boeren hun protestacties richtten op distributiecentra van supermarkten, luidden de grootwinkeliers de alarmbel. Door het fijnmazige distributienetwerk van de Nederlandse supermarkten luistert de logistiek van vooral versleveringen erg nauw. "'Brood, melk, eieren en gehakt komen in gevaar door de blokkades," zei retailexpert Paul Moers op NPO1. "Als dit een paar dagen duurt ga je zien dat die 'hardlopers' – producten die we iedere dag gebruiken – niet meer beschikbaar zijn."

Op diverse plekken in Nederland deden zich inderdaad gisteren en vandaag al lege schappen voor. Ook deze avond zijn grote delen van de versschappen leeg. Klanten sloegen bovendien meteen aan het hamsteren. Supermarktkoepel CBL kon niet zeggen hóe leeg de schappen in supermarkten waren, omdat dat "erg winkel-specifiek" is. Lidl zei dat er de helft van zijn 400 Nederlandse winkels veel versproducten minimaal of niet beschikbaar waren, Albert Heijn had het over een 'divers' winkelbeeld en online supermarkt Picnic moest vandaag opnieuw een deel, maar niet alles van de bestellingen annuleren nadat boeren het distributiecentrum bij Utrecht blokkeerden.

Het CBL onderzoekt de optie om de schade - volgens CBL dus tientallen miljoenen - te verhalen. De afzonderlijke supermarktketens willen daar vooralsnog niets over zeggen. Michiel Muller van Picnic verwoordde dat als volgt: "Dat zijn zorgen voor morgen."