Uit onderzoek van GfK blijkt dat bijna een derde van de Nederlanders geen angst heeft om een halfgare hamburger te eten. Het Voedingscentrum waarschuwt tegen het eten van niet-doorbakken hamburgers. Bacteriën zitten vooral aan de buitenkant van vlees. Door het te versnipperen is gemalen vlees, zoals hamburgers, volledig buitenkant geworden omdat de bacteriën door het versnijden overal terechtkomen. Als je alleen de buitenkant verhit, kan de binnenkant dus bacteriën bevatten. Uit het onderzoek blijkt tevens dat Nederlanders de kans op een voedselinfectie het minst hoog inschatten bij rundvlees.
VC
Lees ook
- 0 Omzet supers groeit vol procent, online omzet verdubbeld 10 dec 2015
- 2 ‘Goede’ darmbacteriën verergeren symptomen ziekteverwekker E.coli 23 sep 2015
- 0 Ook België neemt de voedselpyramide op de schop 4 sep 2014
- 77 Is het Eetmaatje verspilling? 3 feb 2014
- 0 Consument bespaart en vermindert consumptie van snoep, snack & fris 14 mei 2013
Halvegaren: geen woord over osseworst en tartaar.