Uit onderzoek van GfK blijkt dat bijna een derde van de Nederlanders geen angst heeft om een halfgare hamburger te eten. Het Voedingscentrum waarschuwt tegen het eten van niet-doorbakken hamburgers. Bacteriën zitten vooral aan de buitenkant van vlees. Door het te versnipperen is gemalen vlees, zoals hamburgers, volledig buitenkant geworden omdat de bacteriën door het versnijden overal terechtkomen. Als je alleen de buitenkant verhit, kan de binnenkant dus bacteriën bevatten. Uit het onderzoek blijkt tevens dat Nederlanders de kans op een voedselinfectie het minst hoog inschatten bij rundvlees.
VC
Lees ook
-
6
+Luchtvaartmaatschappij Air New Zealand onder vuur om nieuwe veganburger 6 jul 2018
-
1
+McDonald’s geeft er in Frankrijk mes en vork bij 16 jun 2017
- 1 Koopmans Merk van het Jaar 2016 14 okt 2016
- 3 Helft Nederlanders wil beter kunnen koken 9 mrt 2016
- 104 Albert Heijn wil duidelijkheid van het Voedingscentrum 29 feb 2016
- 1 Voedingscentrum raadt aan herbruikbare tassen te wassen 29 feb 2016
- 2 ‘Goede’ darmbacteriën verergeren symptomen ziekteverwekker E.coli 23 sep 2015
- 0 Boodschappen doen over de grens groeit 15% 16 jan 2015
- 0 Levensmiddelenindustrie focust op product, merk én voedselveiligheid 14 mrt 2014
- 1 Voedingscentrum: biologisch/natuurlijk eten niet gezonder, zelfs marginaal onveiliger 29 aug 2013
Halvegaren: geen woord over osseworst en tartaar.