Vlamingen die de hitte van vandaag niet kunnen verdragen zijn vanmiddag welkom om afkoeling te zoeken in de koelcel van Vlaamse Colruyt-filialen. Het begon met een Facebook-evenement dat mensen uitnodigt om vandaag tussen 14:00 en 16:00 uur te komen afkoelen in de Colruyt in Sint-Truiden. De belangstelling was zo groot, dat alle andere vestigingen in Vlaanderen ook bij het initiatief werden betrokken.
“Wij hebben het evenement niet georganiseerd,” zegt Colruyt-manager Luc Moens in De Morgen. “Maar laat de mensen maar komen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.” In de koelcel is volgens het Facebook-bericht plaats voor ‘100 heethoofden’. Kinderen zijn ook welkom, zolang de koelcellen maar schoon blijven.
Inmiddels hebben al 8.700 mensen op Facebook aangegeven geïnteresseerd te zijn in de bijeenkomst.
De Morgen - Afkoeling nodig? Spreek eens af in de koelcel van de Colruyt
“Wij hebben het evenement niet georganiseerd,” zegt Colruyt-manager Luc Moens in De Morgen. “Maar laat de mensen maar komen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.” In de koelcel is volgens het Facebook-bericht plaats voor ‘100 heethoofden’. Kinderen zijn ook welkom, zolang de koelcellen maar schoon blijven.
Inmiddels hebben al 8.700 mensen op Facebook aangegeven geïnteresseerd te zijn in de bijeenkomst.
#1 Harry,
Voorraden diepvriesproducten en hier (bij de Jumbo) onder andere de online bestellingen die opgehaald worden.
#1 Harry.
Op energie-gebied is Colruyt een topper. Niet alleen vanwege grote participatie in windmolenparken voor de Vlaamse kust.
1. Alle diepvries in bakken. Het lijkt wel een bakken-park, zoveel keus. 7 lange rijen diepvries van elk ca. 15 mtr .. Samen rond de 100 strekkende mtr..
Niet vergelijkbaar aanbod met Nederland. B.v. 6-7 verschillende gamba-typen (streng gecontroleerd op antibiotica, waardoor er wel eens een maand een type niet aangeboden wordt.. in klein, midden en grootverpakking)
'Duurzame' malle Appie laat nog steeds de dure koude uit de koel- en diepvrieskasten vallen... Zoals zo veel Nederlandse supers.
2. De afdeling groente, kaas, beleg, vis, boter etc. (alles wat koeling nodig heeft) wordt professioneel gekoeld zoals bij de grote horeca-suppliers.
Dat wil zeggen dat het overal een relatief grote ruimte is (ik schat in Zelzate 9x25 mtr), die functioneert als 1 koelcel, en betreedt wordt door afschermingsflappen.
Heb zelfs het idee dat het verkoopbevorderend met dit weer werkt, zo'n verademing na de hitte.
Wat in de grote voorraadkoeling ligt moet volgens mij het zelfde gamma zijn in verpakking. Vlees dat verwerkt moet worden is geïntegreerd in de grote slagerij. Colruyt heeft professionele slagers en slagerinnen in dienst die zelf versnijden en hakken op bestelling en standaard voor de aanbiedingen die wel in een kleinere open verticale koeling liggen. Perfecte kwaliteit vanwege strenge lastenboeken en per definitie Belgisch van oorsprong..
De standaard koteletten zijn normaal al dikker dan de standaard dunne hollandse schaamlapjes, maar als je nog dikker wil: no problem.
Verwacht absoluut niet dat men met dit plan onhygiënisch in contact met de waren komt.
ps. Als je aan kunt tonen dat een identiek merkartikel elders goedkoper is, wordt onmiddellijk voor alle vestigingen onder die prijs geschoten.
Hygiene? Wat ligt er precies in die koelruimten?