+ Nooit meer huilen om een ui
In Japan is een ui ontwikkeld waar je geen traan bij laat.
Soja is het beste voor een vol bevolkte wereld die eiwitten wil eten. Beter dan insecten en kip en heel veel beter dan rundvlees. En toch laat nieuw onderzoek nog steeds niet zien hoe we lokale oogsten zoals bijvoorbeeld van schelpdieren, scharretjes...
Gebruik jij bij het koken regelmatig een thermometer, of alleen als het recept dat zegt? En welke temperatuur is dan veilig? Uit onderzoek blijkt dat kookboeken nalatig zijn als het gaat om voedselveiligheidsadvies.
Ouders vertellen hun kinderen geen rode besjes van wilde struiken te eten omdat die giftig kunnen zijn. Voor alledaagse producten in huis waarschuwen ze niet, hoewel ook die soms giftig kunnen zijn.
Dat de kleur van een product iets over de kwaliteit van een product kan zeggen, is geen nieuws. Een boterham met blauwe vlekjes zul je niet meer zo snel opeten. Toch ontdekten Amerikaanse onderzoekers wel degelijk iets nieuws over kleur en eten.