Het programma voor het Origin Chocolate Event op 16 en 17 oktober, bestaat uit ‘s werelds meest gerenommeerde chocolademakers en specialisten. In het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam zullen zowel professionals als chocoholics hun award winning chocolade proeven en daarbij de mogelijkheid hebben hen persoonlijk te ontmoeten.

Bean-to-bar* chocolademakers uit de hele wereld zullen presentaties houden zoals Mott Green (Grenada Chocolate), Philipp Kauffmann (Original Beans), Santiago Peralta (Pacari) en Bertil Akesson (Akesson’s Madagascar), maar onder andere ook Maricel Presilla (Gran Cacao Company), Martin Christy (oprichter van Seventy%, voorzitter van de Grand Jury of the International Chocolate Awards) en Sepp Schönbächler (Felchlin). Uit hun verhalen zal de passie blijken voor bijzondere, verfijnde chocolade en hun betrokkenheid om duurzaam te ondernemen in de cacaosector. Speciale gast is Clay Gordon, oprichter van ’s werelds grootste chocolade online community (thechocolatelife.com) en schrijver van het boek ‘Discover Chocolate’.

Naast de presentaties zal er een chocolade diner geserveerd worden en zullen er weer culinaire hoogstandjes te proeven zijn van top-patissiers en -chocolatiers zoals Kees Raat en Geert Vercruysse.

Op dinsdag 16 oktober is het Origin Chocolate Event voor professionals en op woensdag 17 oktober voor publiek.
Meer informatie en kaarten: originchocolate.eu en elsauco.biz.

*Bean-to-bar: het verwerken van cocoa bonen in chocolade (in tegenstelling tot het versmelten van chocolade tot productie bonbons of andere verwerkingen).
Dit artikel afdrukken