De voormalig financieel directeur van VION, Kenaad Tewarie, claimt ruim 2 miljoen van zijn voormalige werkgever omdat hij onterecht ontslagen zou zijn.

Nog geen half jaar
Tewarie werd per 1 september 2013 aangesteld als financieel directeur bij de vleesverwerker, maar per februari weer ontslagen. Hij moest de financiën van het in zwaar weer verkerende vleesbedrijf op orde brengen. Maar na de komst van de nieuwe algemeen directeur Michiel Herkemij, in januari, stond hij in februari ineens op straat. Officieel wegens 'een verschil van inzicht over het te voeren beleid'.

'Geen regie bij keuze nieuwe directie'
Die lezing bestrijdt Tewarie. Volgens hem zag Herkemij de samenwerking met hem niet zitten. Herkemij 'zegde binnen een week het vertrouwen in Tewarie op', schrijft RTL. Toen Tewarie ook nog maar een deel van de afgesproken ontslagvergoeding meekreeg, 2 ton in plaats van 5 ton, is hij naar de voorzieningenrechter gestapt. Daar claimt hij niet alleen de volledige ontslagvergoeding, maar ook het bedrag aan salaris en bonus dat bij zijn vier-jarige contract hoort. Om zijn claim kracht bij te zetten heeft hij beslag gelegd.

De eerste uitspraak van de rechter lijkt er op te wijzen dat Tewarie een sterke case heeft. "De voorzieningenrechter kan zich niet aan de indruk onttrekken dat het bij VION heeft ontbroken aan regie toen er werd gezocht naar een nieuwe directie", citeert RTL.

Fotocredits: Chris Potter, Stockmonkeys.com
Dit artikel afdrukken