De NAV is een platform van wetenschappelijk opgeleide voedingskundigen in Nederland. Hun doel is het profileren van voedingswetenschappen in het belang van de volksgezondheid. Jaarlijks organiseert de NAV een publiekslezing waarin een actueel vraagstuk centraal staat. Elk jaar verzorgt een andere prominente wetenschapper de lezing.

Dit jaar pleitte Gerjan Navis voor een samenwerking tussen geneeskunde en voedingswetenschap. In 2018 sprak Martijn Katan over hoe voeding weer wetenschap wordt en het jaar daarvoor brak Jaap Seidell een lans voor het makkelijker maken van gezonde keuzes.

Dit jaar geeft Marianne Geleijnse de lezing. Zij is Professor of Nutrition and Cardiovascular Disease aan de WUR. Bovendien is zij vice-voorzitter van de Gezondheidsraad.

De lezing van Geleijnse gaat over geloven en bewijzen bij gezond eten. Een onderwerp waar iedereen een mening over heeft. Er zijn tientallen verschillende wonder-diëten en nieuwe voedingstrends komen en gaan. Zelfs voedingswetenschappers verschillen van mening met elkaar. Hoe weet het publiek dan wat te geloven?

De 2020 NAV-publiekslezing duurt 2 uur met aansluitend een borrel en gelegenheid om na te praten. Voor meer informatie over de lezing kijk je op de website.

Informatie
Datum: 30 januari 2020
Tijd: 14:30-18:00
Prijs: €15 voor niet NAV-leden, gratis voor NAV-leden
Locatie: Antropia, Cultuur- en Congrescentrum, Hoofdstraat 8, Driebergen

Deelnemen aan de publiekslezing doe je door je aan te melden via info@voedingsacademie.nl. Let op, het aantal plekken is beperkt.
Dit artikel afdrukken