Vijf maanden na de start van Picnic bezorgt de online super al bij 7.000 klanten de boodschappen. Dat komt overeen met 10% van de huishoudens in Amersfoort en Leusden. Dat overtreft alle verwachtingen, zegt mede-oprichter Michiel Muller. “We hadden verwacht pas eind dit jaar op dit punt te zitten.” Het is niet bekend in welke frequentie klanten bij Picnic bestellen.

"Feitelijk hebben de Amersfoorters en Leusdenaren hun eigen supermarkt gemaakt en daarom zijn ze ook zo betrokken", aldus Muller op Distrifood. Behalve de pluspunten van gratis thuisbezorging, niet langer hoeven te wachten bij de kassa en niet meer sjouwen met volle tassen boodschappen, roemen klanten ook het groeiende aanbod van lokale producten. Zo kun je bij Picnic bieren van brouwerij De Volle Maat uit Leusden en sambal van Sambal Bert uit Amersfoort bestellen.

In december kampte Picnic nog met een tekort aan bezorgwagens. Inmiddels rijden er in Amersfoort en Leusden 25 wagentjes rond. Picnic kreeg deze maand de Beste Start-Up Award uitgereikt. Bij die gelegenheid zei Muller 'nog voor de zomer' verder uit te rollen naar Apeldoorn, Almere en Utrecht.
Distrifood - Picnic verwelkomt 7000e klant
Reageer
  • Deel
Druk af