De Amerikaanse fastfood keten Chipotle Mexican Grill sloot gisteren alle restaurants in de VS tijdens de lunch. De tijd werd besteed aan een landelijke bijeenkomst met alle medewerkers om de voedselveiligheid onder de loep te nemen. Chipotle kampte vorig jaar met verschillende uitbraken van voedselgerelateerde infecties (E.coli, norovirus, salmonella). De uitbraken leidden tot een forse terugval in de beurskoers van Chipotle.

Volgens het management van het bedrijf is de norovirus-uitbraak terug te voeren op zieke medewerkers. Voor de E.coli is geen oorzaak gevonden. De salmonella werd gelinkt aan tomaten, reden voor Chipotle om voortaan de tomaten niet langer per locatie vers te snijden. Ook andere bereidingswijzen zoals het marineren zijn aangepast en meer ingrediƫnten worden voortaan in centrale keukens voorbereid.

Om klanten die tijdens de bespreking voor een dichte deur stonden, alsnog tegemoet te komen, biedt Chipotle ze een gratis burrito aan als ze een 'raincheck'-SMS sturen naar een speciaal nummer. Concurrenten van Chipotle grepen de ongebruikelijke sluiting aan om te benadrukken dat zij wel, as usual, open waren of zelfs een fiesta hadden.
Time - Chipotle Blames Sick Employees for Norovirus Outbreak
Reageer
  • Deel
Druk af