De Amerikaanse fastfoodketen Chipotle past zijn bereidingsmethoden aan in reactie op de recente E.coli uitbraak die meer dan 50 mensen in 9 Amerikaanse staten trof. Het bedrijf reageerde op de uitbraak door 43 restaurants tijdelijk te sluiten. Uiteindelijk werd er geen E.coli aangetroffen.

Chipotle voert de slogan ‘Food With Integrity’ en laat zich voorstaan op het gebruik van verse producten en traditionele kookmethoden. Daarmee loopt het bedrijf een hoger risico op het verspreiden van door voedsel overgedragen ziektes. Het is nog altijd onbekend van welk ingrediënt de E.coli slachtoffers ziek werden, maar Chipotle wil niet wachten met actie totdat er duidelijkheid is, aldus [http://www.foxnews.com/leisure/2015/12/30/chipotle-tweaks-recipes-ingredient-preparation-after-e-coli-scare/]FoxNews[/url].

De keten laat kaas straks al geraspt bij de restaurants aanleveren. Ook worden ingrediënten als tomaten en koriander straks op een centrale plek gesneden, waar ook testen plaatsvinden. Het ver van te voren snijden komt niet alle ingrediënten ten goede, dus blijven Chipotle-restaurants bijvoorbeeld uien zelf snijden. De keten zal de uien in vooraf in kokend water dippen en in citroensap weken. Een andere verandering is het marineren van rauwe kip in hersluitbare plastic zakken in plaats van in kommen.

Barclays analist Jeffrey Bernstein merkt op dat Chipotle zwaarder getroffen wordt door de voedselveiligheidsaffaire dan andere ketens, juist omdat de focus zo nadrukkelijk op de integriteit van hun ingrediënten ligt. Het herstel van deze schade zal dan ook nog een tijd kunnen duren. Ten opzichte van vorig jaar, toen het snelgroeiende Chipotle's een erkende beurslieveling was, is de aandelenkoers met 28% gedaald.


Fox - Chipotle tweaks recipes, ingredient preparation after E. coli scare
Reageer
  • Deel
Druk af