Het eten van meer groente en fruit zorgt voor een geluksgevoel. Mensen die eerst niet of nauwelijks groente en fruit aten en vervolgens acht porties per dag, blijken gelukkiger. Uit nieuw onderzoek zou blijken dat het vergelijkbaar is met het vinden van werk na een periode van werkloosheid. Deze verandering treedt op binnen 24 maanden. Ook bij mensen die al groente en fruit eten, lijkt iedere extra portie - tot een maximum van 8 - het geluksgevoel te vergroten. Volgens de onderzoekers verbetert het eten van groente en fruit vooral ons humeur, maar is dat reeds voldoende reden om het te promoten.
ScienceDaily
Lees ook
-
7
+‘Vrouwen pas na hun 85e gelukkiger dan mannen’ 15 dec 2017
-
5
+Kinderen die knoeien met eten lusten meer 31 mei 2017
-
1
+‘Ga voor kleur’ moet consumptie groente en economie stimuleren 11 mei 2017
- 5 Groente en fruitpromotie onder Amerikaanse bon-eters werkt 19 jan 2017
- 0 Scheurbuik geconstateerd bij diabetespatiënten 30 nov 2016
- 1 Australiërs niet zo gezond als gedacht 27 sep 2016
- 2 Vers langer houdbaar dankzij spray met elektrische lading 15 apr 2016
-
3
+‘Groente en fruit eten op jonge leeftijd vermindert aderverkalking later’ 28 okt 2015
-
7
+Minder pesticiden in je lijf door biologisch eten 14 okt 2015
- 5 Zeven trucs om groente en fruit langer vers te houden 1 okt 2015