Australiërs hebben het imago fit en gezond te zijn. De realiteit blijkt anders. Een onderzoek onder 86.500 Australiërs laat zien hoe goed ze zich aan de nationale voedingsrichtlijnen houden. Ze blijken gemiddeld maar 59 van de 100 punten te halen. Het best scoren Australiërs op fruitconsumptie; 49% van de ondervraagden haalt de aanbevolen hoeveelheid. Eén op de drie Aussies eet meer dan maximaal aanbevolen hoeveelheid junkfood. “Aangezien er doorgaans sprake is van onderrapportage bij dit soort lijsten, zal dit cijfer in werkelijkheid nog hoger liggen,” aldus de onderzoekers.
The Guardian - Australians' diet worse than thought, CSIRO survey finds
Lees ook
-
7
+‘Stop je champignons in’ en andere houdbaarheidstips 5 mrt 2020
-
9
+Goed eten goedkoper maken werkt beter dan mensen leren wat gezond is 30 nov 2017
-
42
+‘We moeten anders eten, de toekomst heeft haast’ 13 sep 2017
-
1
+‘Ga voor kleur’ moet consumptie groente en economie stimuleren 11 mei 2017
- 1 ‘Heffing op junkfood en subsidie op groente en fruit bespaart Australië $3,4 miljard’ 16 feb 2017
-
5
+‘Half Nederland probeert volgens Schijf van Vijf te eten’ 16 feb 2017
- 0 Maaltijdbox voor zwangeren ontwikkeld met steun EZ 6 jan 2017
- 2 Hogere groente- en fruitverkoop door pijlen op vloer super 4 jul 2016
- 0 ‘Britse kinderen eten al junkfood voor ze kunnen kauwen’ 28 mrt 2016
- 0 Alcoholindustrie draait op zware drinkers 21 jan 2016
Net even de on-line CSIRO healthy diet test gedaan, en ik scoor een matige 61/100, omdat ik niet genoeg granen en industriële zaadolie eet volgens hun test.