Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
1
Fotocredits: 'Zwitserse koe met hoorns', Pixabay

FlashZwitsers tegen helemaal groene landbouw

Zwitserland hield vandaag zijn referendum over een radicaal groene landbouw, zonder pesticiden. We schreven er onlangs over: de regering en het in Zwitserland gevestigde chemiebedrijf Syngenta raadden het af omdat het tot heel duur voedsel zou leiden. In Zwitserland is alles al poepduur. Het rijke volk wees het voorstel af. In een aantal kantons was een kwart voor, rond Z├╝rich amper de helft. In de meeste kantons was ca. 60% van de stemmers tegen.

20 Minuten - Die beiden Agrar-Vorlagen haben schweren Stand, 13 jun 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Harm de Vries
Harm de Vries Land- en tuinbouw
  • #1
  • 14 jun '21
  • 20:50

2 x jammer.

Jammer dat de berichtgeving alleen maar spreekt over de radicale groene landbouw, en niet over de maatregel om dan ook het voedsel van buiten Zwitserland aan die eisen te laten voldoen. Uiteraard wordt het voedsel dan wel duurder. Maar we vinden toch ook dat voedsel te goedkoop is ?

Ook jammer dat het referendum niet is begonnen met de vraag of Zwitserland wat betreft voedselzekerheid en voedsel soevereiniteit zelfvoorzienend wil zijn. Want daar begint het mee.

De derde keer jammer durf ik niet te zeggen: het zou een mooi experiment geweest zijn. Alleen pesticide vrij eten, en dan ook nog zelfvoorzienend. Maar ik vind, dat kan ik niet van hen vragen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.