Het bakproces van brood is altijd twee dagen, omdat deeg moet "weken". Dat wordt "fermenteren" of "rijzen" genoemd.
Ik heb al deze ingrediënten wel eens uitgeprobeerd, en niets hiervan "kiemt" in twee dagen, dus dat "weken" en "kiemen" is al grote flauwekul :-). En bij het lezen van "Anchill zout" en "Ierse boomgaardsiroop" weet de gewone consument dat hij met een gerust hart kan afhaken - dit is geen oplossing voor een gezondheidsprobleem (dat mag wat kosten), maar een hebbedingetje voor mensen die van gekkigheid niet weten waar ze hun geld aan moeten besteden.
Teff en boekweit fermenteren net als tarwe. Het is niet de tarwe (of de gluten) in brood die de darmen irriteert. De boosdoener is "tijd" (liever gezegd: het niet genoeg tijd geven aan deeg om zich te ontwikkelen). Doorsnee brood uit de winkel is het product van "haastig" en "snel" deeg, waaraan ingrediënten zijn toegevoegd om het brood sneller te laten rijzen en langer houdbaar te maken. De oorzaak van borrelende darmen bij het eten van brood ligt niet bij de tarwe, maar bij de broodfabrikant.