0
Fotocredits: 'Restaurant', via Pixabay

Flash Voedselketen‘Yeaten’, nog snel even naar een topkok

Met de app Yeat kunnen toprestaurants voortaan lastminute hun vrije tafels vullen. De van oorsprong Belgische app is nu ook in Nederland actief, aldus Misset Horeca. De start-up achter Yeat hoopt dat mensen het woord yeaten, samengesteld uit ‘Yes’ en ‘Eat’, als werkwoord gaan gebruiken.

In België is de app al een succes. Daar maken inmiddels 300 restaurants gebruik van de app. In Nederland start de app met 50 restaurants. Alleen restaurants die zijn opgenomen in de culinaire gidsen van Michelin of Gault&Millau komen in aanmerking: de 50 Nederlandse restaurants hebben samen 25 Michelinsterren.

Voor restaurants zijn lastminute afzeggingen of, nog erger, gasten die niet op komen dagen, buitengewoon frustrerend. Dat kost hen handenvol geld. Met Yeat kunnen ze alsnog hun lastminute vrijgevallen tafeltjes bezet krijgen. Een jaarabonnement op Yeat kost €25 en daarbovenop €2,50 per via Yeat gereserveerd couvert. Dat is een stuk goedkoper dan de kosten van een no show en efficiënter dan de hele wachtlijst moeten afbellen.

Voor restaurantgangers is de app een handige manier om de wachtlijsten te omzeilen. Ze kunnen natuurlijk ook gebruik maken van de onlangs gelanceerde AppointmentTrader. Op die als a-sociaal bekritiseerde site kun je bieden op een tafeltje bij een toprestaurant. De prijs kan wel oplopen tot boven de €100. Yeat is vriendelijk voor zowel de klant als de restauranteigenaar.

MissetHoreca - Nieuwe app waarmee toprestaurants last minute vrije tafels kunnen vullen, 19 jul 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.