Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashWUR-econoom zegt het: vlees moet veel duurder

Om een lang verhaal kort te maken: omdat alle milieu- en klimaatkosten moeten worden meegenomen maar de natuur geen rekening stuurt. Dat geldt voor wel meer zaken natuurlijk.



Triodos - ?We betalen veel te weinig voor een stukje vlees? | Triodos Bank, 12 mrt 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #2
  • 13 mrt '19
  • 13:33

Krijn stelt voor kosten te internaliseren: true costing noemen we dat tegenwoordig. De markt regelt dan de rest.

Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, . . .
  • #1
  • 13 mrt '19
  • 13:18

Daarmee wordt impliciet gezegd dat als vlees duur wordt er daardoor consumenten gaan minderen Dat zal dan een deel zijn dat het verdomt om meer te betalen en een deel dat wel meer wil betalen maar waar het geld schaars is. Wat denkt de econoom te doen als prijsverhoging geen of nauwelijks effect heeft omdat men koste wat kost niet van het vlees af wil? Boeren verbieden?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Log nu in! Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.