0
Fotocredits: 'Kraanwater', pixabay.com

Flash Dagelijkse KostWater is saai - hoe je geTikTokt wordt om er duur voor te betalen

Hoe maak je big business van water, het meest simpele en tegelijk belangrijkste ingrediënt dat je niettemin gedachteloos consumeert?

Bedrijven proberen van alles met 'gewoon' water: ijsblokjes van geschaafd ijs, peperdure ijsblokjes uit Groenland voor cocktails in Dubai, een fles die aan kraanwater een luchtje geeft of de enorme flessen van Stanley die je kunt gebruiken als mode-item.

Influencers op social media wakkeren de trends aan. WaterTok is de nieuwste hype op TikTok. Het bestaat uit video’s van mensen die hun Stanley Cup vullen met plastic flessen water, daar grote hoeveelheden ijs, siropen en poeders aan toevoegen (want normaal water is saai) en vervolgens verklaren zo goed aan hun waterbehoefte te doen voor die dag.

Volgens The Guardian kan je best af en toe mineraalwater drinken om jezelf te verwennen. Dat smaakt net even anders dan gewoon kraanwater en is nog steeds relatief goedkoop en gezond. Uiteraard ben je bijvoorbeeld rond Utrecht nog altijd het beste af: daar drink je gewoon uit de kraan wat Sourcy in Bunnik in een flesje stopt. Wil je water van 100.000 jaar oud uit de kraan? Klik dan hier om te weten waar je dat in Nederland voor elkaar kunt krijgen.

The Guardian - ?Tap water is boring, so they invent new products?: how did humble H2O become such big business?, 17 mrt 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.